Ce se întâmplă dacă înghiți un fir de păr, de fapt. Detaliul important de știut

Cât de periculos este pentru organism
Ce se întâmplă dacă înghiți un fir de păr, de fapt. Detaliul important de știut

Firele de păr sunt peste tot, mai ales în casele în care locuiesc persoane cu părul lung sau trăiesc animale de companie. Astfel, există în permanență riscul de a ingera un fir de păr. Ce se întâmplă dacă înghiți un fir de păr? Specialiștii spun dacă ar trebui sau nu să îți faci griji.

Este sau nu periculos să înghiți un fir de păr?

Persoanele care au păr lung sau iubitorii de animale știu cât de mult păr pot găsi mereu prin casă și cât de riscat este ca firele să ajungă să fie înghițite. Specialiștii spun ce putem să pățim dacă înghițim un fir de păr, fie că este de la un om sau de la un animal. Cum multor persoane li s-a întâmplat și nu au pățit nimic, este bine să știm totuși părerea unor persoane în măsură să spună ceva despre această situație.

Ce se întâmplă dacă înghiți un fir de păr

Cazurile în care înghițirea unui fir de păr de om se pot transforma în situații periculoase sunt destul de rare. Specialiștii spun că trebuie înghițită o cantitate semnificativă de păr în organism pentru ca sănătatea să fie pusă în pericol. Odată ajuns în organism, firul de păr trece prin toate locurile din tubul digestiv. Parcurge apoi stomacul, intestinul subțire, intestinul gros și este eliminat. Nu dăunează organismului și este eliminat în aceeași formă datorită rezistenței la acțiunea enzimelor digestive.

Ingerarea unui volum mare de păr pe o perioadă lungă de timp ar putea duce la formarea în stomac a unui ghem de păr ferm, dens. Poartă numele de tricobezoare. Acesta ar putea provoca dureri abdominale severe și alte simptome, conform Sciences Witch.

În situația în care înghiți un fir de păr de pisică situația este aproape la fel ca și în cazul părului de om. Pericolul poate apărea atunci când firul de păr vine la pachet cu paraziți. Astfel, odată ajunși în stomac aceștia pot cauza diferite boli. Așadar, asigură-te că animalul tău de companie este deparazitat, scrie spynews.ro.

Ce se întâmplă dacă un bebeluș înghite un fir de păr de om sa de animal

Firele de păr pot ajunge foarte ușor în gura bebelușului, mai ales că aceștia sunt foarte curioși și duc spre gură diverse lucruri pe care le găsesc. De asemenea, le place să se joace de obicei cu părul mamei. Conform specialiștilor, nu există niciun pericol în acest sens, deoarece părul, indiferent de originea lui, va fi eliminat prin digestive în scurt timp. Riscul apare dacă copilul este alrgic la părul de animale. Astfel, micile viețuitoare ar trebui ținute departe de copii.

Vezi și – Ce e bine să faci împotriva căderii părului. Metoda simplă și eficientă pe care o poți încerca chiar la tine acasă

E periculos dacă inhalezi un fir de păr? Poate ajunge în plămâni?

Tot mai multe persoane sunt speriate din cauza miturilor care spun că inhalarea unui fir de păr poate provoca apariția unor boli sau a altor probleme. Acest lucru se poate întâmpla numai în situația în care părul este inhalat și ajunge în plămâni, deoarece riscă să rămână acolo. Mucoasa pulmonară se inflamează și poate afecta căile respiratorii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *