Ce se întâmplă dacă pui prea multe haine în mașina de spălat. Detaliul pe care e esențial să-l știi

Multe persoane fac această greșeală

Scris de: Daoud Andra

13 Feb. 2024

Ce se întâmplă dacă pui prea multe haine în mașina de spălat. Detaliul pe care e esențial să-l știi

A pune rufe la spălat este una dintre cele mai comune treburi casnice. Nu trebuie decât să selectezi articolele pe care dorești să le speli, să adaugi detergentul și balsamul preferate și să setezi programul de spălare. În teorie, nu ai ce să greșești, însă în practică este posibil să nu ții cont de anumite detalii esențiale. Ce se întâmplă dacă pui prea multe haine în mașina de spălat?

Cum pui corect hainele la spălat

Atunci când pui rufe la spălat, trebuie să ții cont de anumite aspecte, astfel încât hainele să se curețe bine și țesătura să se păstreze ca nouă cât mai mult timp. Spală, pe cât posibil, rufe de culori asemănătoare, pentru a evita transferul de culoare de la hainele negre la cele albe. Articolele închise la culoare este bine să fie spălate pe dos, pentru a nu se decolora în timp.

Citește și: Cum să îți cureți mașina de spălat ca să nu mai rămână pete pe haine. Cele mai simple și eficiente trucuri

Ține cont și de materialele hainelor pe care le speli, atunci când alegi programul de spălare și temperatura. Dacă alegi o temperatură prea mare, materialele se pot deteriora în timp. Țesăturile delicate se spală la temperaturi scăzute, pentru a se menține la calitate înaltă.

Ce poți să pui în mașina de spălat în loc de balsam
Mașina de spălat nu trebuie să fie umplută până la refuz

De ce să nu pui prea multe haine în mașina de spălat

Fiecare mașină de spălat are o anumită capacitate recomandată de producător, de care trebuie să ții cont atunci când pui la spălat. Când așezi rufele în mașină, nu încărca prea mult cuva. Dacă umpli mașina de spălat cu haine, acestea nici nu se vor spăla bine, dar este posibil și să se strice țesătura. Din cauza accesoriilor precum fermoare, capse sau nasturi, țesătura se poate rupe atunci când hainele se freacă unele de altele.

Citește și: De ce apare miros neplăcut la mașina de spălat rufe? Greșelile banale pe care trebuie să le eviți

În plus, atunci când mașina de spălat este prea plină, din cauza greutății, se pot strica anumite componente, printre care și motorul. Când mașina centrifughează, greutatea pune presiune pe unele piese și componente, ducând la defectarea acesteia, în timp. Ține cont de capacitatea recomandată de producător, atunci când pui rufe la spălat.

Nu trebuie să cântărești hainele atunci când le pui la spălat, ci doar să nu umpli cuva complet. Pune haine doar cât să umpli mașina de spălat în proporție de 80%, astfel încât acestea să se spele bine și să prelungești durata de viață a aparatului electrocasnic.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Mihai Mitoseru a ajuns la înmormântarea Mioarei Roman
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *