Ce se întâmplă în corpul tău când bei un pahar cu apă, imediat după ce te-ai trezit. Detaliul important remarcat de specialiști

Motivul pentru care este bine să bei un pahar cu apă, imediat după ce te-ai trezit
Ce se întâmplă în corpul tău când bei un pahar cu apă, imediat după ce te-ai trezit. Detaliul important remarcat de specialiști

Tu ai o rutină de dimineață? Unii oameni aleg să facă un duș pentru a se trezi, alții preferă să ia micul dejun și poate, cele mai multe persoane, preferă să consume o ceașcă de cafea. Așadar, există multe moduri prin care să îți începi ziua, însă cel mai bun lucru pe care îl poți face este să bei un pahar cu apă, imediat după ce te-ai trezit. Iată de ce!

De ce este bine să bei un pahar cu apă, imediat după ce te-ai trezit

Introducerea acestui obicei în rutina de dimineață este esențială, deoarece organismul are nevoie de apă pentru a-și îndeplini funcțiile vitale, după ce a stat prea multe ore în timpul nopții fără a primi niciun strop de lichid. Astfel, consumul de apă dimineața ajută la rehidratarea rapidă a organismului. Organele vor începe să funcționeze așa cum ar trebui.

Spre exemplu, rinichii vor fi puși în mișcare și vor elimina deșeurile prin urină. De asemenea, după ce vei consuma un pahar cu apă, metabolismul va începe să funcționeze corect și va elimina bacteriile rele din organism. Și asta nu este tot. Apa ajută la reglarea temperaturii corpului și normalizarea tensiunii arteriale.

Mai mult decât atât, apa este extrem de importantă pentru transportul oxigenului și nutrienților către celule și pentru protejarea organelor, notează The British Journal of General Practice într-un studiu. Așadar, dacă te hidratezi bine încă de când te trezești, vei evita să te simți abătut din cauza lipsei de apă și, mai ales, îți vei îmbunătăți starea de spirit.

Citește și Lasă un pahar cu apă în fața ușii, înainte de a pleca la muncă. O să faci mereu așa, după ce afli asta!

De ce este bine sa bei un pahar cu apa, imediat dupa ce te-ai trezit
De ce este bine sa bei un pahar cu apa, imediat dupa ce te-ai trezit

O dispoziție mai bună

Poate suna ca o glumă pentru unii, dar mai multe studii susțin teoria conform căreia consumul de apă dimineața este bun pentru starea ta de spirit.

Un test recent realizat de Institutul de Sănătate Publică și Mediu de la Universitatea Peking din China a constatat că deshidratarea are efecte negative asupra stimei de sine și a relațiilor cu ceilalți.

Motivul este că 75 % din masa creierului este apă și, prin urmare, are nevoie de o bună hidratare pentru funcțiile sale. Dacă nu sunt refăcute nivelurile adecvate, efectele pot fi devastatoare, după cum susțin experții.

David Benton, de la Universitatea Oxford, subliniază, de asemenea, că fără o hidratare adecvată există o senzație mai mare de oboseală, de lipsă de aer și acest lucru afectează și starea de spirit.

Citește și De ce puneau bunicile un pahar cu apă și sare în casă. Efectul nebănuit. Va deveni un obicei și pentru tine!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Războiul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf ia amploare
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *