Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci des semințe de floarea soarelui. Efectele nebănuite

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci des semințe de floarea soarelui. Efectele nebănuite

Este bine să mănânci semințe de foarea soarelui în fiecare zi? Dacă cea mai mare plăcere a ta este să stai în fața televizorului pentru a urmări serialul preferat în timp ce cosumi aceste semințe gustoase, ar trebui să cunoști posibilele consecințe asupra sănătății. Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci des semințe de floarea soarelui.

Ce se întâmplă dacă mănânci des semințe de floarea soarelui

Floarea soarelui provine din America de Nord și Centrală, dar Rusia a fost prima țară în care a fost comercializată. Însă cultivarea sa în America datează din anul 1000 î.Hr. C. Obiceiul de a mânca semințe de floarea soarelui nu este atât de longevivă pe cât se crede, ci a început să se răspândească în anii 20-30 ai secolului trecut din cauza penuriei unor alimente.

Mulți români adoptă obiceiul de a consuma semințe de floarea soarelui, mai ales în perioada verii, însă este important să oamneii să fie conștienți de posibilele consecințe asupra sănătății atunci când acestea sunt consumate în cantități mari.

Unul dintre efectele dăunătoare ale consumului excesiv de semințe de floarea soarelui se referă la sănătatea danturii. Persoanele care mănâncă semințe în mod frecvent și în cantități mari pot dezvolta probleme dentare, cum ar fi fisuri sau carii, din cauza presiunii constante exercitate asupra dinților în timpul mestecării semințelor. În plus, smalțul dinților se poate subția sau crăpa.

Pentru a evita aceste probleme dentare, este recomandat ca semințele de floarea soarelui să fie consumate cu moderație și să se opteze pentru variante neprăjite și decojite.

Semințele de floarea soarelui sunt de obicei prăjite în ulei încins și presărate cu sare, dar acest lucru poate genera efecte negative asupra sănătății. Prăjirea acestora la temperaturi ridicate determină formarea de compuși toxici și cancerigeni, în urma dezvoltării anumitor substanțe în uleiurile din compoziție.

De asemenea, consumul semințelor de floarea soarelui prăjite în exces poate conduce la creșterea hipertensiunii arteriale și implicit la apariția problemelor sistemului cardiovascular. Hipertensiunea arterială este un factor de risc major pentru afecțiuni precum bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale.

Principalii nutrienți ai semințelor de floarea soarelui

Din punct de vedere nutrițional, semințele de floarea soarelui aparțin grupului de nuci, caracterizate prin conținutul lor caloric, densitatea nutrițională mare și aportul lor de grăsimi, proteine ​​și minerale sănătoase.

Potrivit experilor, semințele de floarea soarelui sunt un aliment hipergras, foarte bogat în minerale și cu unele vitamine. Fiecare 100 de grame de semințe furnizează aproape 50 de grame de grăsimi, 9 grame de carbohidrați și 23 de grame de proteine. Pe de altă parte, aportul său de fibre este mai mult decât interesant: 11,5 grame la 100 de grame de semințe.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *