Ce se va întâmpla cu Regele Charles după înmormântarea Reginei. Ce schimbări ar putea să apară sub domnia sa

Un nou capitol va începe
Ce se va întâmpla cu Regele Charles după înmormântarea Reginei. Ce schimbări ar putea să apară sub domnia sa

După înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, un nou capitol va începe: domnia regelui Charles al III-lea. Iată ce urmează pentru noul monarh al Regatului Unit.

Ce se va întâmpla după înmormântarea Reginei

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată luni seara la capela St George de la Castelul Windsor. Evenimentul a avut loc doar în prezența rudelor și a presoanelor foarte apripiate, iar presa nu a avut acces.

Alături de sicriul reginei a fost mutat și cel al soțului ei, prințul Philip, așa cum a fost dorința suveranei. Acesta a decedat pe 9 aprilie 2021.

După moartea Reginei, tronul a trecut imediat la moștenitor – la Charles – fiul ei și fostul Prinț de Wales. Potrivit The Guardian, încoronarea sa ar putea să aibă loc în primăvara sau vara anului viitor.

În ultimii 900 de ani, de la William Cuceritorul,  încoronarea a avut loc în Catedrala Westminster Abbey.

Spre deosebire de nunțile regale, încoronarea este o ocazie de stat: guvernul plătește pentru ea și alege lista invitaților.

Ce obiecte va purta regele Charles după încoronare

Arhiepiscopul de Canterbury va pune pe capul lui Charles coroana Sfântului Edward, care datează din 1661. Aceasta este coroana emblematică din aur masiv din bijuteriile coroanei de la Turnul Londrei, care este bătută cu 444 de pietre prețioase colorate, inclusiv rubine, safire și turmaline. Este căptușită cu catifea purpurie și împodobită cu blană. Coroana va fi purtată de monarh doar în momentul încoronării propriu-zise, și asta pentru că aceasta cântărește 2,23 kg.

Încoronarea este o ceremonie tradițională și un eveniment cu totul special, dar se înțelege că regele Charles ar dori o versiune mai restrânsă în comparație cu încoronarea Reginei Elisabeta a II-a din 1953.

Cu toate acestea, el va fi în continuare încărcat cu bijuterii. Pe lângă coroana Sfântului Eduard, i se va înmâna inelul de încoronare, supranumit verigheta Angliei, care se pune pe inelarul mâinii drepte a monarhului.

De asemenea, i se va înmâna un sceptru datând din 1661, care a fost folosit la fiecare încoronare de atunci. În 1910, Regele George al V-lea a adăugat diamantul Cullinan I, o piatră de 530,2 carate tăiată din diamantul Cullinan, o piatră de 3.106 carate dezgropată în Africa de Sud în 1905.

Prințul Charles va primi, de asemenea, două brățări de aur pentru a simboliza legătura monarhului cu poporul.

Ce se va schimba sub domnia regelui Charles al III-lea?

În calitate de rege al unei monarhii constituționale, Charles nu poate schimba prea multe, deoarece doar parlamentul poate adopta legi. Se așteaptă ca regele să rămână neutru din punct de vedere politic, deși Charles este cunoscut ca un apărător înfocat al mai multor cauze, inclusiv al celei legate de criza climatică.

Se pare că Charles dorește o familie regală oficială restrânsă și s-a speculat că vor fi luate decizii care să contribuie la reducerea costurilor familiei. Banii pentru monarhie vin de la bugetul de stat.

Un domeniu important va fi cel al modernizării relațiilor cu țările din Commonwealth. Charles a mai comentat anterior, la un summit al Commonwealth, dorința sa de a „aprofunda propria mea înțelegere a impactului durabil al sclaviei”.

8 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.