Periuța și pasta de dinți ar trebui să fie nelipsite din ritualul de igienă, dimineața și seara. Ambele sunt alese în funcție de nevoile, dar și de problemele danturii. Există paste de dinți pentru gingii sensibile, pentru remineralizare sau pentru albire. Puțini știu însă ce semnificație au culorile unei paste de dinți. Albul, roșul și albastrul simbolizează lucruri diferite.
Ce semnificație au culorile unei paste de dinți
Pasta de dinți trebuie să fie aleasă în funcție de nevoile danturii. Nu orice tip de produs din supermarket se potrivește pentru anumite probleme ale dinților și ale gingiilor, iar pentru a fi eficient, produsul trebuie să fie ales în conformitate cu nevoile. Există paste de dinți profilactice și curative, însă majoritatea au în comun același lucru: culoarea.
Atunci când deschizi un tub de pastă de dinți, vei observa că produsul este fie alb, fie în combinație cu roșu, cu albastru sau cu ambele. Fiecare dintre aceste culori înseamnă că pasta de dinți conține anumite ingrediente pentru probleme specifice.
Sărbătoarea de Moș Nicolae marchează începutul sezonului festiv și este una dintre cele mai așteptate tradiții, atât de copii, cât și de adulți. În noaptea…
Supermarketul La Cocoș a anunțat programul de funcționare pentru luna decembrie și primele zile ale noului an, adaptându-se specificului perioadei de sărbători. Clienții sunt încurajați…
Culoarea albă – indică faptul că pasta de dinți conține substanțe care îndepărteaza placa bacteriană și oferă protecție împotriva cariilor.
Culoarea roșie – indică prezența ingredientelor active care protejează gingiile.
Culoarea albastră – arată prezența ingredientelor cu efect antimicrobian și de împrospătare a respirației.
Explicația are legătură și cu o strategie de marketing, deoarece s-a constatat că cele mai bine vândute paste de dinți sunt cele în trei culori.
Greșeli pe care le faci atunci când te speli pe dinți
Nu alegi corect periuța și pasta. Ambele produse trebuie să fie potrivite pentru nevoile dinților și ale gingiilor. Dacă ai o sensibilitate ridicată, fie la dinți, fie la gingii, alege produse care să ți se potrivească.
Nu periezi suficient. Spălarea dinților trebuie să dureze cel puțin două minute. În acest interval, trebuie să periezi toți dinții și toate măselele, atât pe interior, cât și pe exterior.
Folosești apă de gură după periaj. Pasta de dinți conține fluor, care ajută la refacerea smalțului. Apa de gură conține ingrediente care ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene, doar că trebuie să fie folosită înainte de periaj, nu după.
Nu schimbi periuța suficient de des. Chiar dacă nu este vizibil uzată, periuța de dinți ar trebui să fie schimbată o dată pe lună. Faptul că rămâne umedă favorizează înmulțirea bacteriilor, astfel că trebuie înlocuită lunar cu alta nouă.
Nu periezi în sensul corect. Spălarea dinților se face prin periaj întotdeauna dinspre gingie, spre marginea dinților. În acest fel, elimini toate resturile alimentare și microbii de pe suprafața dinților.