Ce semnifică, de fapt, culorile unei paste de dinți. Detalii pe care sigur nu le-ai știut

Cele mai multe paste de dinți au trei culori

Scris de: Daoud Andra

05 Jan. 2024

Ce semnifică, de fapt, culorile unei paste de dinți. Detalii pe care sigur nu le-ai știut

Periuța și pasta de dinți ar trebui să fie nelipsite din ritualul de igienă, dimineața și seara. Ambele sunt alese în funcție de nevoile, dar și de problemele danturii. Există paste de dinți pentru gingii sensibile, pentru remineralizare sau pentru albire. Puțini știu însă ce semnificație au culorile unei paste de dinți. Albul, roșul și albastrul simbolizează lucruri diferite.

Ce semnificație au culorile unei paste de dinți

Pasta de dinți trebuie să fie aleasă în funcție de nevoile danturii. Nu orice tip de produs din supermarket se potrivește pentru anumite probleme ale dinților și ale gingiilor, iar pentru a fi eficient, produsul trebuie să fie ales în conformitate cu nevoile. Există paste de dinți profilactice și curative, însă majoritatea au în comun același lucru: culoarea.

Atunci când deschizi un tub de pastă de dinți, vei observa că produsul este fie alb, fie în combinație cu roșu, cu albastru sau cu ambele. Fiecare dintre aceste culori înseamnă că pasta de dinți conține anumite ingrediente pentru probleme specifice.

Citește și: A pus pastă de dinți pe fierul de călcat și a scăpat de o problemă uriașă. E trucul anului 2023

  • Culoarea albă – indică faptul că pasta de dinți conține substanțe care îndepărteaza placa bacteriană și oferă protecție împotriva cariilor.
  • Culoarea roșie – indică prezența ingredientelor active care protejează gingiile.
  • Culoarea albastră – arată prezența ingredientelor cu efect antimicrobian și de împrospătare a respirației.

Explicația are legătură și cu o strategie de marketing, deoarece s-a constatat că cele mai bine vândute paste de dinți sunt cele în trei culori.

Citește și: 10 utilizări surprinzătoare pe care le are pasta de dinți. E incredibil în câte moduri o poți folosi în bucătărie și în casa ta

Câtă pastă se pune de fapt pe periuța de dinți
Pastă de dinți cu alb și albastru

Greșeli pe care le faci atunci când te speli pe dinți

  • Nu alegi corect periuța și pasta. Ambele produse trebuie să fie potrivite pentru nevoile dinților și ale gingiilor. Dacă ai o sensibilitate ridicată, fie la dinți, fie la gingii, alege produse care să ți se potrivească.
  • Nu periezi suficient. Spălarea dinților trebuie să dureze cel puțin două minute. În acest interval, trebuie să periezi toți dinții și toate măselele, atât pe interior, cât și pe exterior.

Citește și: E bine să ne albim dinții acasă? Ce spun doctorii despre pericolul care ne pândește VIDEO EXCLUSIV

  • Folosești apă de gură după periaj. Pasta de dinți conține fluor, care ajută la refacerea smalțului. Apa de gură conține ingrediente care ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene, doar că trebuie să fie folosită înainte de periaj, nu după.
  • Nu schimbi periuța suficient de des. Chiar dacă nu este vizibil uzată, periuța de dinți ar trebui să fie schimbată o dată pe lună. Faptul că rămâne umedă favorizează înmulțirea bacteriilor, astfel că trebuie înlocuită lunar cu alta nouă.
  • Nu periezi în sensul corect. Spălarea dinților se face prin periaj întotdeauna dinspre gingie, spre marginea dinților. În acest fel, elimini toate resturile alimentare și microbii de pe suprafața dinților.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *