A pus pastă de dinți pe fierul de călcat și a scăpat de o problemă uriașă. E trucul anului 2023

Așa păstrezi fierul de călcat ca nou

Scris de: Daoud Andra

24 Sep. 2023

A pus pastă de dinți pe fierul de călcat și a scăpat de o problemă uriașă. E trucul anului 2023

Fierul de călcat se numără printre electrocasnicele cel mai des folosite din casă. Îl utilizăm atât pentru a netezi hainele și a le face să arate impecabil, cât și pentru a dezinfecta anumite țesături, la temperaturi înalte. Pentru a-l menține în stare bună cât mai mult timp, este nevoie de o îngrijire specifică. Iată de ce ar trebui să pui pastă de dinți pe fierul de călcat! Te scapă de o mare problemă.

Ce se întâmplă dacă pui pastă de dinți pe fierul de călcat

Fierul de călcat ne poate face uneori surprize neplăcute atunci când îl folosim. Se poate întâmpla să calci o haină deschisă la culoare și să observi că rămâne pătată atunci când treci cu fierul pe suprafața ei. Acest lucru se întâmplă din cauză că pe talpa fierului de călcat se pot aduna reziduuri care ajung să murdărească hainele.

Scamele din hainele sintetice, firele de păr, urmele de balsam sau detergent care rămân în țesături, dar și apa dură pot face ca pe fierul de călcat să se formeze anumite pete care pot părea dificil de îndepărtat. Remediul este la îndemână și presupune să folosești pastă de dinți. Ai nevoie de o pastă obișnuită, de culoare albă, pe care să o întinzi pe suprafața tălpii fierului.

Citește și: Cum și cu ce se curăță fierul de călcat. Va arăta ca nou cu acest truc banal, de ce ingrediente ai nevoie

Asigură-te că faci acest lucru atunci când fierul de călcat este complet rece, nu la scurt timp după ce l-ai folosit. Lasă pasta de dinți să dizolve murdăria timp de câteva minute, după care poți șterge cu o cârpă sau cu un burete.

A pus pastă de dinți pe fierul de călcat și a scăpat de o problemă uriașă. E trucul anului 2023
Pasta de dinți curăță eficient talpa fierului de călcat

Ce fel de apă trebuie să folosești la fierul de călcat

Apa pe care o punem în fier este și ea importantă. Dacă folosim apă de la robinet, pe termen lung, aceasta poate ajunge să înfunde instalația interioară a fierului de călcat. Orificiile prin care ies apa sau aburul se pot înfunda din cauza depunerilor de calcar. Dacă s-a întâmplat acest lucru, folosește bețișoare de urechi și un ac pentru a curăța acele orificii prin care iese apa.

Citește și: Uită de oțet și lămâie. Altul este ingredientul magic care curăță fierul de călcat de calcar și arsură

Pentru a împiedica înfundarea lor și pentru a prelungi durata de folosire a fierului de călcat, este ideal să utilizezi o apă specială. Cumpără apă dedurizată, apă distilată sau apă demineralizată pentru fierul de călcat. Aceasta se găsește în magazine, de obicei la raionul cu produse auto.

Dacă nu ai la îndemână o astfel de apă, fierbe pe aragaz apă plată sau apă de la robinet, las-o să se răcească și folosește-o pe aceea. Apa fiartă și răcită nu are atât de mult calcar precum cea luată direct de la chiuvetă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *