Cum și cu ce se curăță fierul de călcat. Va arăta ca nou cu acest truc banal, de ce ingrediente ai nevoie

Află cum se curăță fierul de călcat
Cum și cu ce se curăță fierul de călcat. Va arăta ca nou cu acest truc banal, de ce ingrediente ai nevoie

Nimic nu este mai enervant decât să observi urme inestetice lăsate de fierul de călcat pe hainele tale prețioase sau să simți că talpa aparatului se lipește de țesătură din ce în ce mai mult pe măsură ce calci. Pentru a evita aceste probleme, tot ce trebuie să faci este să cureți fierul de călcat. Cum procedezi? Iată un truc banal care te va ajuta!

Trucul banal care îţi curăţă fierul de călcat

Atunci când este folosit des, fierul de călcat are tendința de a se îngălbeni și de a-și pierde strălucirea. Mai grav este, însă, faptul că acesta poate lăsa urme și murdărie pe haine.

Din fericire, există un truc extrem de simplu cu ajutorul căruia poți curăța aparatul cât ai clipi. Pentru a-l pune în practică, vei avea nevoie de oțet și de o cârpă moale.

Acum, încinge puțin oțet și înmoaie cârpa în el. Ulterior, freacă talpa fierului de călcat până când urmele de calcar sau de murdărie dispar, după care șterge-o cu o cârpă înmuiată în apă curată.

Dacă rezultatele nu te mulțumesc, pune o lingură de sare într-un pahar cu oțet fierbinte. Amestecă bine, apoi freacă talpa aparatului cu această soluție. După ce petele au fost îndepărtate, șterge cu o cârpă umedă.

Cum si cu ce se curata fierul de calcat
Iata cum se curata fierul de calcat

Cum mai poți să cureți fierul de călcat

  • Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu, la fel ca și oțetul, este un aliat de nădejde al gospodinelor. Acest praf alb este deosebit de util pentru curățarea fierului de călcat.

Pentru a-l folosi, amestecă trei lingurițe de bicarbonat de sodiu cu puțină apă, apoi freacă cu o cârpă talpa fierului de călcat. Astfel, vei scăpa de petele care s-au format din cauza murdăriei sau a calcarului.

  • Alcool uz casnic

Acest produs poate curăța, degresa, dezinfecta și îndepărta aproape orice pată. Este, de asemenea, extrem de eficient pentru a îndepărta urmele negre sau calcarul de pe talpa fierului de călcat.

Tot ceea ce trebuie să faci este să înmoi o cârpă moale în el și să freci petele nedorite de pe fierul tău de călcat. Simplu și rapid, nu-i așa? Și unde mai pui că acest produs este și extrem de ieftin.

Citește și Uită de oțet și lămâie. Altul este ingredientul magic care curăță fierul de călcat de calcar și arsură!

Cum să previi neplăcerile

Pentru a nu avea parte de neplăceri în timpul călcării hainelor, specialiștii te sfătuiesc să nu lași niciodată fierul de călcat nesupravegheat. Dacă intervine ceva în timpul acela, este foarte important să deconectezi aparatul de la priză.

De asemenea, nu uita să îngrijești aparatul corespunzător. Mai exact, este obligatoriu să-l cureți în mod regulat pentru a preveni acumularea murdăriei, calcarului sau chiar a reziduurilor de material. Ai grijă, însă, să nu utilizezi produse de curățare abrazive sau perii de sârmă, fiindcă acestea pot zgâria aparatul.

Citește și Uită de balsamul de rufe. Ce să pui în fierul de călcat pentru ca hainele tale să miroasă demențial!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu mai apare Ramona Olaru la Neatza
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *