Ce struguri se mănâncă de Revelion. Tradiția care atrage norocul și banii

Ce struguri se mănâncă de Revelion. Existe alimente care nu trebuie să lipsească de pe masa niciunui român în noaptea de Revelion
Ce struguri se mănâncă de Revelion. Tradiția care atrage norocul și banii

Ce struguri se mănâncă de Revelion și ce greșeală fac unii dintre români. În noaptea dintre ani sunt respectate mai multe tradiții și obiceiuri pentru a avea noroc pe toate planurile în 2023. Mai mult, este important ca anumite alimente să nu lipsească de la masa de Revelion, dacă vreți să vă meargă din plin.

Ce struguri se mănâncă de Revelion ca să aveți noroc

Existe alimente care nu trebuie să lipsească de pe masa niciunui român în noaptea de Revelion. Și asta pentru că aceastea atrag norocul în noul an. Iată ce trebuie să știți despre struguri și pește.

Strugurii albi

Aceste fructe sunt simbolul belşugului. Se spune că dacă mănânci 12 boabe de struguri albi la miezul nopţii vei avea parte de 12 luni dulci şi pline de sănătate. Este important de știu că strugurii trebuie să fie neapărat albi și nu roșii, însă mulți consideră că nu este o regulă.

Peștele

Se spune că dacă mâncăm pește la masa de Revelion, trecem mai ușor prin necazuri anul care vine. Peştele simbolizează abundenţa şi trebuie aşezat întreg pe farfurii, altfel, spun superstiţioşii, norocul se fragmentează.

De ce majoritatea românilor mănâncă struguri albi de Revelion

Acest obicei provine real din Spania și America Latină, loc unde oamenii mănâncă doar 12 boabe. Fac asta  pentru fiecare bătaie a ceasului dintre ani. Este una dintre cele mai populare tradiții de Anul Nou.

Alte obiceiuri pentru noaptea dintre ani

  • fetele nemăritate pun într-un vas cu apă busuioc, o ramură de măr şi o monedă, pentru a visa în noaptea respectivă pe cel cu care „le este sortit” să se căsătorească;
  • în noaptea de Revelion, la ora 00.00 sau imediat după, ţineţi aproape ce doriţi mai mult pentru anul viitor. Este vorba despre bani pentru bunăstare, persoana iubită pentru noroc în dragoste, paharul cu şampanie pentru veselie;
  • pe masa de Anul Nou să fie o ramură de vâsc, pentru a atrage norocul; recomandate, ca feluri de mânare de consumat în noaptea de Revelion, sunt preparatele din carne de porc şi linte;
  • prima persoană care vă bate la uşă în prima zi din an trebuie primită în casă, pentru că se spune că ar fi bine ca un om să intre, nu să iasă primul din locuinţă; ar trebui să fie bărbat brunet, care aduce noroc şi nu femeie blondă sau roşcată, care ar aduce ghinion
  • gândiţi-vă la o dorinţă, în noaptea de Revelion ar avea cele mai multe şanse să se împlinească şi purtaţi ceva roşu, pentru noroc;
  • dacă doriţi să aveţi succes la serviciu, este bine ca în prima zi a anului să faceţi ceva în legătură cu ocupaţia; (Sursa: alba24.ro).

Rugăciunea de spus în noaptea de Revelion

„Binecuvintează, Doamne, viața noastră și ne izbăvește în Anul cel Nou care vine. Și în toți anii vieții noastre de necazuri, de primejdii, de războaie și de toată răutatea și nedreptatea.

Ce struguri se mănâncă de Revelion
Ce struguri se mănâncă de Revelion

Ne dă tuturor zile bune și îndelungate, cu bună sporire și folos în munca noastră. Cu fericire și liniște, ca să-Ți mulțumim pururea pentru toate și Ție mărire să înălțăm.

Împreună și Părintelui Tău Celui fără de început și Preasfântului și Bunului și de viață făcătorului Tău Duh. Acum și pururea și în vecii vecilor. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi păcătoșii. Amin”.

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *