Ce trebuie neapărat să adaugi în carnea de la perișoare pentru a fi pufoase și gustoase. Trucul special al gospodinelor desăvârșite - Ego.ro

Ce trebuie neapărat să adaugi în carnea de la perișoare pentru a fi pufoase și gustoase. Trucul special al gospodinelor desăvârșite

Vezi mai jos ingredientele necesare și rețeta, pas cu pas
Ce trebuie neapărat să adaugi în carnea de la perișoare pentru a fi pufoase și gustoase. Trucul special al gospodinelor desăvârșite

Îți este poftă de o ciorbă de perișoare însă nu știi care este secretul pentru a ieși pufoase și gustoase? Vei vedea mai jos o rețetă simplă care îți dezvăluie mici secrete pe care trebuie neapărat să le știi.

Cum să pregătești cea mai bună ciorbă de perișoare. Ce să pui neapărat în carne

Ai nevoie de: o ceapă, 1-2 morcovi, un ardei gras, o bucată de țelină rădăcină, 300 ml de suc de roșii sau o cutie/borcan de roșii cuburi, sare, piper, ardei iute, borș, pătrunjel și leuștean verde.

Pentru perișoare: 600 gr de carne tocată, o ceapă, o lingură de legume tocate fin, mărar și pătrunjel verde sau uscat, un ou, sare, piper și 50 gr de orez cu bob rotund sau o lingură de pesmet, griș sau mălai.

Cum se prepară ciorba de perișoare, pas cu pas

Mai întâi taie legumele cubulețe și pune-le la fiert împreună cu ardeiul iute, tăiat feliuțe. Când legumele sunt pe jumătate fierte se adaugă perișoarele. Acestea se verifică treptat, iar atunci când sunt fierte se adaugă sucul de roșii, borșul sau zeama de lămâie pentru acrit sau se lasă supa dulce, în funcție de preferințe. Ulterior se mai lasă să dea câteva clocote, se gustă și se potrivește gustul cu sare și piper. Se oprește focul, se taie verdeața și se pune deasupra. Se mai acoperă cu un capac și se mai lasă să se infuzeze aromele, să se răcorească, aproximativ 15 minute. Se poate servi ulterior cu sau fără smântână.

Vezi și – Secretul pentru cea mai bună ciorbă de perișoare. Ce să faci neapărat ca să nu se sfărâme perișoarele

Cum să te asiguri că perișoarele ies pufoase

Gina Bradea, cunoscută în mediul online pentru rețelele ei, dezvăluie cum pregătește ea perișoarele. Aceasta spune că trece de două ori ceapa și carnea prin mașina de tocat astfel încât să fie totul cât mai fin. Adaugă verdeața tăiată la fel de fin, oul, sarea, piperul, cimbrul și orezul spălat foarte bine. Secretul constă în a pune și două linguri de apă rece, după care amestecă totul foarte bine cu mâna.

„Eu amestec bine carnea, cu mână. Adaug si 1-2 linguri de apă rece. Bag mâna și amestec mult, până văd că devine umflată puțin și mai fină. Cam 5 minute amestec. În felul acesta, înglobează aer, ca atunci când se bat ouăle și aluatul va fi pufos”, spune Gina Bradea, potrivit pofta-buna.com.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Pătruleasa nu spune ”nu” atunci când e vorba de întoarcerea în TV. Ce face acum, de când ”stă acasă”
7.1 32 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *