Ce trebuie să adaugi în gogoși ca să fie mari și pufoase. Vor ieși exact ca la patiserie, rețeta și pașii de urmat

Ce trebuie să adaugi în gogoși ca să fie mari și pufoase. Vor ieși exact ca la patiserie, rețeta și pașii de urmat

Gogoșile, cu aroma lor inconfundabilă și textura pufoasă, sunt un desert îndrăgit de foarte mulți gurmanzi. Însă, pentru a obține cel mai bun rezultat, este nevoie de puțină pricepere și atenție la detalii în timpul procesului de preparare. Iată câteva secrete care te vor ajuta să faci cele mai delicioase gogoși.

Secretul celor mai pufoase gogoși

Alegerea ingredientelor potrivite

Calitatea ingredientelor este esențială în obținerea unor gogoși perfecte. Folosește făină de calitate superioară, proaspătă și cu un conținut ridicat de gluten pentru a obține o textură mai pufoasă. De asemenea, utilizează drojdie proaspătă și unt bun.

Frământarea corectă a aluatului

Frământarea aluatului este un pas crucial în prepararea gogoșilor pufoase. Asigură-te că frămânți aluatul suficient de mult timp cât să devină moale și elastic, dar nu lipicios. Acest secret va contribui la obținerea unei texturi aerate și pufoase.

Fermentarea aluatului

Fermentarea aluatului este esențială pentru gogoși mari și pufoase. Ține coca într-un loc cald pentru a-și dubla sau chiar tripla volumul. Acest proces poate dura între o oră și doua ore, în funcție de temperatura din încăpere și de prospețimea drojdiei.

Temperatura uleiului

Încălzește uleiul la temperatura potrivită înainte de a începe să prăjești gogoșile. Uleiul prea fierbinte poate arde gogoșile în exterior, în timp ce uleiul prea rece va face ca gogoșile să absoarbă prea multă grăsime și să devină uleioase. O temperatură de prăjire de aproximativ 170-180 grade Celsius este ideală.

Rotirea gogoșilor în timpul prăjirii

Pentru o culoare uniformă și coacere perfectă, rotește gogoșile în uleiul fierbinte, în timpul prăjirii.

Ține cont de aceste sfaturi și vei reuși să faci cele mai bune gogoși, care vor impresiona cu siguranță pe toată lumea! Iată și o rețetă ca la patiserie. Ai nevoie de 7 grame de drojdie uscată activă, 200 de ml lapte cald, 50 de grame zahăr, 2 ouă, 50 de grame unt, topit și răcit, 1 linguriță esență de vanilie, o cantitate mică de bicarbonat de sodiu, ulei pentru prăjit și zahăr pudră pentru ornat.

Rețeta ca la patiserie

Mod de preparare

Într-un bol mare amestecă drojdia uscată cu laptele cald și o linguriță de zahăr. Lasă compoziția să stea 5-10 minute, până când se activează drojdia și începe să se formeze spumă.

Adaugă făina în amestecul de drojdie, după care restul de zahăr, ouăle, untul topit și esența de vanilie. Omogenizează bine până când obții un aluat elastic.

Presară niște bicarbonat de sodiu peste aluat și amestecă ușor (bicarbonatul de sodiu va reacționa cu acidul din aluat și va elibera dioxid de carbon, ajutând la creșterea gogoșilor și la obținerea unei texturi mai pufoase).

Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul să crească într-un loc cald (aproximativ o oră), până ce își dublează volumul. Ulterior, încinge uleiul într-o cratiță adâncă și formează gogoșile din aluatul crescut. Prăjește-le până devin aurii pe ambele părți, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.

La final, scoate gogoșile pe un șervețel absorbant (pentru a elimina excesul de ulei) și presară zahăr pudră peste ele.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *