Cu ce poți să înlocuiești ouăle sau laptele din gogoși pentru a ieși pufoase. Ies la fel de gustoase cu aceste ingrediente, rețeta de post - Ego.ro

Cu ce poți să înlocuiești ouăle sau laptele din gogoși pentru a ieși pufoase. Ies la fel de gustoase cu aceste ingrediente, rețeta de post

Rețetă simplă și delicioasă de gogoși de post!
Cu ce poți să înlocuiești ouăle sau laptele din gogoși pentru a ieși pufoase. Ies la fel de gustoase cu aceste ingrediente, rețeta de post

Gogoșile au în compozitie, de obicei, ouă și lapte, însă în perioadele de post, mulți dintre credincioși nu consumă aceste alimente. Vestea bună este că acest desert extraordinar se poate prepara și fără cele două ingrediente. Ce poți să pui în locul lor pentru ca gogoșile să iasă pufoase? Iată o rețetă simplă, dar foarte delicioasă, de gogoși de post.

Cum se fac cele mai bune gogoși de post

Cu toate că nu conțin ouă sau lapte, aceste gogoși minunate de post sunt la fel de aromate, pufoase și gustoase. Ele merg de minune dimineața alături de o ceașcă de cafea, însă pot fi consumate și pe timpul zilei sau seara.

În plus, fără doar și poate, acest desert delicios îi va încânta pe toți din familia ta, indiferent dacă țin post sau nu. De altfel, mulți nici nu își vor da seama că aceste gogoși nu au în compoziție ouă sau lapte.

Ce să pui în compoziția pentru gogoși în loc de ouă și lapte

Conform bucătarilor iscusiți, poți înlocui cele două ingrediente menționate mai sus cu un singur aliment. Da, ai auzit bine! Este vorba despre lapte vegetal. Vei avea nevoie de 200 de mililitri din acest ingredient, care se găsește în aproape orice magazin.

Menționăm că acest lichid face ca gogoșile să iasă pufoase și nu le schimbă gustul delicios. Iată și celelalte ingrediente de care vei avea nevoie:

  • 500 de grame de făină 000
  • 25 de grame de drojdie proaspătă/ 7 grame de drojdie uscată
  • 100 de grame de zahăr
  • 50 de mililitri de ulei de floarea-soarelui
  • un vârf de linguriță de sare
  • o linguriță de coajă rasă de lămâie
  • o linguriță de coajă rasă de portocală
  • o llinguriță extract de vanilie
  • zahăr pudră cu vanilie

Citește și Rețetă gogoși simple ca la gogoșerie. Ce ingrediente să adaugi pentru a ieși pufoase și delicioase!

Modul de preparare al gogoșilor este extrem de simplu

Mai întâi de toate, cerne făina de trei ori într-un vas, astfel încât să fie aerată. Ulterior, amestecă drojdia cu o lingură de zahăr și 50 mililitri de apă caldă. Acum, lasă drojdia la crescut.

În apa caldă ramasă dizolvă zahărul și sarea, apoi adaugă uleiul de floarea-soarelui și ingredientele aromate. Mai departe, pune compoziția peste făină și adaugă drojdia.

Frământă aluatul timp de circa 10 minute sau până vei obține o compoziție potrivită. Acum, ia puțin ulei și unge aluatul, după care acoperă-l cu o folie alimentară și lasă-l la crescut.

Mută aluatul pe masa de lucru, dar doar după ce acesta și-a dublat volumul. Întinde-l și formează gogoșile, apoi acoperă-le cu un prosop și lasă-le la crescut pentru aproximativ o jumătate de oră.

În final, prăjește gogoșile în baie de ulei, la flacără mică-medie. Ulterior, pune-le pe un platou și presară zahăr praf deasupra lor. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Ce să faci pentru ca gogoșile să nu rămână crude la interior. 5 trucuri de aur din bucătărie!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Pătruleasa nu spune ”nu” atunci când e vorba de întoarcerea în TV. Ce face acum, de când ”stă acasă”
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *