Ce trebuie să adaugi neapărat în butoiul cu murături. Ingredientul special care le ajută să nu se înmoaie

Murături crocante și aromate

Murăturile sunt o delicatesă apreciată pentru gustul lor unic, dar nimic nu poate fi mai dezamăgitor decât să descoperi că acestea s-au înmuiat și nu au nimic de a face cu textura aceea crocantă. Pentru a evita acest aspect nedorit și pentru a obține murături crocante și pline de savoare, vă prezentăm ingredientul special cu care nu vei da greș.

Cum se obțin murături crocante și aromate

Fie că vorbim de castraveți, gogonele, gogoșari, ardei sau varză, toți iubitorii de murături își doresc să obțină produse crocante și pline de savoare. Pentru acest lucru alegeți unul dintre ingredientele următoare:

  •  2-3 căței de usturoi, pe lângă gustul deosebit, murăturile vor rămâne tari.
  • daca alegeți să pregătiți o rețetă de murături în saramură, atunci nu încălziți saramura, astfel acestea vor rămâne crocante.
  • de asemenea, câteva bucăți de rădăcină de hrean, vor menține murăturile tari.

Cantitățile potrivite de sare

Pentru murăturile in oțet, folosiți doar oțet alb, cu o aciditate de minim 5%. Pentru cele in saramură, este recomandată sare grunjoasă, neiodată.

Totodată, pentru saramură, la un litru de apă se adaugă între 25 – 30 grame de sare grunjoasă. Pentru a verifica dacă saramura este destul de concentrată o puteți verifica cu ajutorul unui ou: daca aceasta este îndeajuns de concentrată, oul se va ridica la suprafața lichidului.

Pentru murăturile de oțet, cantitatea de oțet va fi în proporție de o parte oțet, trei părți apă.

De ce se strică murăturile

  • Contaminare microbiană: Dacă saramura sau legumele sunt contaminate cu bacterii sau mucegaiuri, aceste microorganisme pot provoca fermentarea necorespunzătoare sau pot deteriora murăturile. Asigură-te că echipamentele și recipientele folosite sunt curate și dezinfectate și că folosești soluție de saramură adecvată.
  • Proces de murare necorespunzător: Un proces de murare inadecvat, cum ar fi o saramură prea diluată sau prea concentrată, un timp de murare excesiv sau prea scurt, poate duce la rezultate nedorite. Este important să urmezi rețeta și să acorzi atenție timpului și concentrației de saramură pentru a obține murături de calitate.

Vezi și De ce să pui frunze de vișin deasupra murăturilor. Secretul știut de puține gospodine

  • Aer în butoi sau recipient: Aerul din butoiul sau recipientul de murat poate cauza oxidarea legumelor și poate contribui la stricarea acestora. Este esențial să asiguri o sigilare corespunzătoare a butoiului sau a recipientului pentru a preveni pătrunderea aerului.
  • Depozitare necorespunzătoare: Murăturile trebuie să fie păstrate într-un loc răcoros, întunecat și uscat, la o temperatură constantă. Expunerea la temperaturi prea ridicate sau la lumină puternică poate duce la stricarea murăturilor sau la dezvoltarea unei arome neplăcute.
  • Utilizarea de legume prea coapte sau deteriorate: Folosirea legumelor care sunt deja moi sau au imperfecțiuni poate duce la înmuierea murăturilor. Asigură-te că legumele sunt proaspete și în stare bună înainte de a le mura.
  • Exces de condimente sau arome: Utilizarea excesivă a condimentelor sau a aromelor poate altera gustul murăturilor.

Pentru a evita stricarea murăturilor, este important să respecți regulile de igienă și să urmezi cu atenție rețeta de murare. Cu atenție și practică, poți obține murături delicioase și sănătoase.

Vezi și Secretul celor mai buni castraveți murați pentru salata de boeuf. În ce trebuie înveliți ca să aibă un gust special

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…