Ce trebuie să faci cu carnea înainte de a o pune pe grătar. Secretul pentru a obține un gust perfect

Pregătirea cărnii înainte de grătar are un rol esențial pentru a te bucura la sfârșit de un preparat absolut delicios. Iată sfaturile bucătarilor cu experiență.
Ce trebuie să faci cu carnea înainte de a o pune pe grătar. Secretul pentru a obține un gust perfect

De 1 Mai, una dintre activitățile preferate ale românului este grătarul. Și cum vremea de afară este numai bună de o escapadă în aer liber, maeștrii grătarelor și-au pregătit ustensilele și așteaptă cu nerăbdare momentul în care micii și carnea sfârâie pe grilajul încins.

Cu toate acestea, un grătar nu este atât de simplu de făcut. Pentru a reuși să prepari cele mai gustoase și suculente bucate, trebuie să știi cum să pregătești carnea corespunzător. Înainte de a pune carnea pe grătar, este important să ai în vedere câteva aspecte esențiale, pentru a te asigura că obții cele mai bune rezultate.

Ce trebuie să faci cu carnea înainte de a o pune pe grătar

Bucătarii cu experiență știu că oricât de bun ai fi în prepararea grătarului, nu poți obține rezultate foate bune dacă nu pregătești carnea înainte de a o pune pe grilajul încins. Există câteva trucuri pentru a te bucura la final de un gust desăvârșit al cărnii pe grătar.

Primul sfat pe care ni-l oferă bucătarii cu experiență este acela ca înainte de pregătirea cărnii să o lăsăm timp de 30 de minute la temperatura camerei. Ulterior, dacă este cazul, trebuie îndepărtată grăsimea în exces.

În cazul în care carnea nu este porționată, tai-o în bucăți groase de două degete. Apoi unge bucățile de carne cu ulei de măsline și asezoneaz-o cu sare și piper. Poți alege chiar să pregătești o crustă de condimente cum ar fi: chilli, chimen măcinat, oregano, usturoi, zahăr brun, sare și piper. Amestecă toate aceste condimente și apoi acoperă bine bucățile de carne cu el. Pune carnea într-un vas și las-o la frigider pentru 30 de minute – o oră pentru ca aromenele să se îmbine perfect și să parfumeze carnea.

Poți, de asemenea, să pregătești o glazură din suc de ananas, sos de soia, zahăr brun, amidon de porumb. Amestecă ingredientele și fierbele apoi la foc mic până ce obții un sos îngroșat. Galzura se aplică cu ajutorul unei pensule spre sfârșit, când carnea este aproape gata (ultimele 5 minute).

Ce trebuie să faci pentru a obține o carne suculentă

Pentru a frăgezi carnea și a o face suculentă, o poți marina. Pregătește, astfel, un amestec din usturoi pisat, ulei de măsline, oțet balsamic, rozmarin proaspăt, boabe de piper proaspăt macinate, sare, foi de dafin și cimbru.

Pune bucățile de carne într-un vas și toarnă peste ele acest amestec, apoi acoperă vasul cu o folie și pune-l în frigider pentru 2 ore. Indicat este ca înainte de pune carnea pe grătar să o scurgi bine de zeama în care a stat.

Poftă bună!

Citește și: „Cât se ține carnea pe grătar, de fapt. Mulți fac greșeala

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
2.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *