Ce trebuie să faci cu florile de tei ca să reziste până la iarnă. Doar așa își păstrează parfumul deosebit, puțini știu

Florile de tei trebuie îngrijite cu atenție
Ce trebuie să faci cu florile de tei ca să reziste până la iarnă. Doar așa își păstrează parfumul deosebit, puțini știu

Florile de tei sunt foarte utile sănătății, astfel că oamenii încearcă să profite cât pot de mult de pe urma naturii. În cele ce urmează vă vom prezenta modalitatea eficientă de a păstra florile de tei cât mai mult timp, pentru a vă putea bucura de benficiile ei o perioadă îndelungată.

Florile de tei necesită o îngrijire specială pentru a rezista până la iarnă

Primul lucru pe care cine dorește să colecteze flori de tei trebuie să îl știe este perioada de culegere a acestora. Nu trebuie ezitat, pentru că timpul este scurt: doar din iunie până în iulie se poate culege teiul proaspăt înflorit, cu proprietăți la capacitate maximă.

Nu trebuie neglijată nici igiena florilor. Greu de crezut, dar acestea trebuie spălate foarte atent, pentru că poluarea din lume afectează și cele mai de necrezut obiecte și vietăți, printre care și plantele. Iar pentru a scăpa de impuritățile din aer, teiul trebuie spălat înainte de a fi pus la uscat.

Cea mai ușoară metodă de a spăla teiul este să îl puneți într-o strecutătoare și să îl curățați sub jet de apă. Pe urmă, trebuie lăsate la scurs și șterse cu un prosop absorbant. Urmează ca fiecare persoană să decidă în ce fel dorește să usuce teiul: pe cale naturală ori prin metode tehnice, cu aparatură specială. Un sfat foarte important este că, indiferent de metoda de uscare, întoarcerea lui perioadică este esențială pentru o uscare uniformă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Tags:
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
4.6 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *