Ce trebuie să faci dacă apare putregaiul la roșii. Remediul ieftin care salvează toată recolta

Ce trebuie să faci dacă apare putregaiul la roșii. Remediul ieftin care salvează toată recolta

A ști să identifici și să tratezi afecțiunile tomatelor este esențial în cultivarea unei recolte bogate. Roșiile sunt vulnerabile când vine vorba despre boli. EGO îți explică în articolul de astăzi ce trebuie să faci pentru a trata plantele de putregai. Ce remediu ieftin poți aplica pe solul în care cresc roșiile.

Ce indică putregaiul roșiilor, de fapt

Mulți nu știu, însă roșiile sunt unele dintre cele mai sensibile legume din grădine. Sunt foarte vulnerabile în fața ciupercilor, a bacteriilor, a mucegaiului și a virușilor. Dintre toate bolile care afectează tomatele, arsurile solare și putregaiul sunt cel mai des răspândite.

Cele mai frecvente boli sunt cauzate de microorganisme care apar în anumite condiții meteorologice. Ploaia excesivă în perioade răcoroase sau calde creează un mediu ideal pentru apariția ciupercilor. Tratarea plantelor proactiv te ajută să fii întotdeauna cu un pas înainte.

În articolul de astăzi, ne vom concentra atenția asupra putregaiului roșiilor. Știi ce indică această boală a plantelor, de fapt? Totul se rezumă la carența de calciu. Cu alte cuvinte, dacă tomatele tale prezintă putregai, înseamnă că solul în care cresc nu are suficient calciu.

Temperaturile ridicate din sezonul cald conduc la o aprovizionare deficitară cu calciu a roșiilor și nu numai. Acest detaliu este important, fiindcă totul se întâmplă în perioada de creștere intensă și de formare a fructelor roșiilor din grădină.

Produsul ieftin pe care să-l aplici pe sol

Dacă nu știi cum să identifici putregaiul, poți apela la ajutorul unui specialist în domeniu. Cu toate acestea, răcusirea frunzelor plantelor, încetinerea procesului de creștere, dezvoltarea slabă a sistemului radicular și vârfurile uscate sunt câteva indicii că tomatele tale sunt afectate de boala amintită.

Există un produs ieftin pe care îl poți folosi pentru a trata roșiile afectate de putregai. Este vorba despre iaurt. S-ar putea să te ia prin surprindere, însă este foarte eficient, fiindcă prezintă în compoziția lui mulți compuși de calciu ușor digerabili, care sunt deosebit de importanți din punct de vedere nutritiv.

Calciul reglează creșterea și dezvoltarea plantelor din grădină și le susține și la nivel imunitar. Mai mult decât atât, ajută și la prevenirea apariției altor boli în afara putregaiului roșiilo.

Iaurtul nu se aplică în forma lui pură la rădăcina roșiilor. Produsul trebuie diluat în raport de 1 la 1 cu apă. După ce faci acest lucru, aplică amestecul pe solul în care cresc roșiile. Poți să repeți procesul o dată la trei săptămâni, pentru a-ți proteja legumele de putregai.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.3 16 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *