Ce trebuie să faci, de fapt, înainte de a pune găluștele în supă. Doar așa nu se vor sfărâma, puține gospodine știu

Regula de aur pentru găluște perfecte

Scris de: Oana Matei

15 Sep. 2023

Ce trebuie să faci, de fapt, înainte de a pune găluștele în supă. Doar așa nu se vor sfărâma, puține gospodine știu

Găluștele de griș, atât de populare în bucătăria românească, pot fi un adevărat deliciu atunci când sunt făcute corect. Textura pufoasă și savoarea acestor găluște pot transforma o supă sau un papricaș simplu într-o experiență culinară deosebită. Dacă doriți să vă bucurați de cele mai pufoase găluște de griș, citiți în continuarea articolului aspectele de care să țineți cont când preparați găluște.

Găluște pufoase, fără secrete

De multe ori, ni s-a întâmplat să obținem găluște care sunt tari, uscate sau dimpotrivă, care se împrăștie în supă. . Pentru a evita astfel de probleme, vă propunem următoarele trucuri pentru a obține cele mai pufoase găluște de griș:

Proporția corectă griș-ou

Pentru a obține găluște pufoase, respectați proporția de ouă și griș din rețetă. De obicei, pentru fiecare ou, se folosesc 70 de grame de griș, adică aceeași cantitate de griș echivalentă gramajului unui ou întreg.

Nu fierbe găluștele imediat

  1. Timpul de odihnă: Amestecați ouăle și grișul bine, până se formează o pastă. Nu este nevoie să folosiți mixerul, este suficient să amestecați cu o furculiță sau o lingură. Un aspect important, este să lăsați compoziția de griș la odihnă, pentru 10 minute. Astfel, grișul are timp să se hidrateze și se va fierbe mai bine, rezultând găluște pufoase.
  2. Formarea găluștelor: Pentru  a preveni lipirea compoziției de griș, înainte de a forma găluștele, treceți lingura prin supa fierbinte. Asigurați-vă că sunt de aproximativ aceeași mărime pentru a se găti uniform.
  3. Fierberea găluștelor: Este important ca atunci când punem găluștele la fiert, supa să fie fierbinte. După ce găluștele se ridică la suprafața, se stropesc, fiecare, cu o linguriță de apă rece. Acestea se fierb aproximativ 10 minute, după care se stinge focul și se mai lasă încă 10 minute la abur sub capac. Găluștele sunt gata atunci s-au umflat și s-au ridicat la suprafață.

Vezi și Ce să pui în piure, în loc de lapte, pentru a ieși cremos, fin și aerat. Rețeta de care nu te vei mai sătura

Notă:

  • nu folosiți praf de copt în compoziția găluștelor
  • dacă doriți să dați o nuanță plăcută găluștelor, puteți adăuga un praf de turmeric
  • pentru a aroma găluștele, adăugați puțin pătrunjel tocat, le va da o aromă foarte plăcută.

Urmând aceste sfaturi simple veți reuși să obțineți cele mai pufoase găluște de griș, care se vor potrivi perfect în supa sau papricașul preferat. Un ultim sfat: Nu vă descurajați dacă nu reușiți din prima, acordați atenție fiecărei etape și veți obține acele găluște pufoase și delicioase pe care le doriți!

Vezi și Ce carne se pune la supa de găluște, de fapt. Doar așa iese gustoasă și consistentă, puțini știu secretul

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
9.6 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *