Ce trebuie să faci înainte să te vopsești. 6 detalii pe care toate femeile trebuie să le știe pentru o culoare superbă

Ține cont de aceste detalii înainte să îți vopsești părul

Scris de: Oana Matei

24 Oct. 2023

Ce trebuie să faci înainte să te vopsești. 6 detalii pe care toate femeile trebuie să le știe pentru o culoare superbă

Părul este o componentă esențială a aspectului nostru fizic, un instrument al atracției și, poate, una dintre caracteristicile fundamentale ale identității noastre. Indiferent dacă suntem bărbați sau femei, acordăm o atenție deosebită aspectului nostru și, în mod special, părului nostru. Cu toții simțim, la un moment dat, dorința de a face o schimbare, iar, de cele mai multe ori, optăm pentru o nouă tunsoare sau pentru a ne vopsi părul.

Ce trebuie să știi înainte să te vopsești singură

Atunci când vine vorba de vopsirea părului, există mai multe aspecte esențiale pe care fiecare femeie ar trebui să le cunoască înainte de a începe acest proces. Citește în continuarea articolului care sunt cele șase detalii importante care pot face diferența.

Testarea culorii: Înainte de a alege o culoare pentru vopsirea părului, este recomandat să faci un test preliminar. Acesta constă în aplicarea unei cantități mici de vopsea pe o șuviță ascunsă de păr pentru a vedea cum va arăta rezultatul final. Astfel, eviți surprize neplăcute legate de nuanța aleasă.

Îngrijirea părului: Părul trebuie să fie în cea mai bună condiție înainte de a-l vopsi. Aplică măști de hidratare și tratamente pentru a evita deteriorarea excesivă. Un păr sănătos va prelua și va menține mai bine culoarea.

Spălarea părului: Nu-ți spăla părul chiar înainte de vopsire. Este indicat să trecă o zi sau două pentru ca uleiurile naturale ale scalpului să creeze o barieră de protecție. Acest lucru va ajuta la prevenirea iritațiilor scalpului.

Protecția pielii: Asigură-te că protejezi pielea de pe frunte, urechi și gât pentru a preveni pătarea cu vopsea. Poți folosi o cremă hidratantă sau vaselină pentru a crea o barieră.

Durata procesului: Respectă timpul recomandat pe ambalajul produsului pentru păstrarea nuanței și evitarea deteriorării părului. Nu prelungi excesiv timpul de expunere.

Îngrijirea ulterioară: După vopsire, folosește produse speciale pentru păr vopsit pentru a menține nuanța și a preveni decolorarea. Evită să-ți speli părul zilnic, deoarece acest lucru poate duce la pierderea culorii.

Ce vopsea preferi?

Pentru început, este bine sa știi pentru ce tip de vopsea optezi: permanentă sau semipermanentă. Vopseaua semipermanentă va rezista pe părul tău câteva spălări, iar cea permanentă este alegerea ideală dacă vrei ca nuanța să reziste o perioadă mai îndelungată de timp. Indiferent de alegerea făcută, este important ca, înainte să începi procedura, să testezi produsul pe mână, pentru a evita o eventuală alergie. De asemenea, trebuie să știi ce anume folosești din cutia de vopsea, ce concentrație are oxidantul și cât timp necesită întreaga operațiune. Dacă te vopsești pentru prima dată, timpul de acționare al vopselei este mai îndelungat față de atunci când îți reîmprospătezi culoarea părului.

Vezi și Trucul pe care toate femeile trebuie să-l știe. De ce să pui lapte pe păr după ce te-ai vopsit. Efect fabulos

Cum se păstrează intensitatea vopselei de păr mai mult timp

Părul vopsit are nevoie de o îngrijire specială pentru a-și menține strălucirea. În special, nuanțele de roșu par să se estompeze mai rapid, uneori chiar în câteva zile. Dacă ai experiență în vopsirea părului, probabil știi deja că, culoarea se poate estompa la primele spălări. Totuși, poate nu știai că poți preveni acest lucru prin evitarea apei fierbinți, în timpul spălării. Temperaturile ridicate determină vopseaua să se piardă mai repede și astfel va trebui să reaplici culoarea mai des.
În plus, există și alți factori care pot duce la estomparea rapidă a culorii părului vopsit, precum expunerea la soare, apa mării, poluarea sau chiar spălarea excesivă cu apă dură. Însă, există măsuri pe care le poți lua pentru a preveni acest lucru. De exemplu, evită utilizarea produselor de îngrijire ce conțin SLS (lauril sulfat de sodiu), deoarece aceasta poate afecta durabilitatea culorii.
De asemenea, poți opta pentru produse de îngrijire care oferă protecție UV sau termică, mai ales dacă utilizezi placa de îndreptat sau ondulatorul. Aceste produse vor contribui la menținerea intensității culorii și la protejarea părului împotriva efectelor nefavorabile ale tratamentelor cu căldură.

Vezi și Ce culoare de păr ți se potrivește perfect, în funcție de culoarea ochilor. Detaliul care te ajută să faci alegerea ideală

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
10 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *