Ce trebuie să faci timp de 10 secunde înainte de a porni mașina. Secretul pe care nu ți-l va spune niciun mecanic

Cel mai eficient truc pe care să-l aplici, dacă mașina ta pornește mai greu iarna.
Ce trebuie să faci timp de 10 secunde înainte de a porni mașina. Secretul pe care nu ți-l va spune niciun mecanic

Când este frig afară, se poate întâmpla de multe ori ca mașina să aibă o pornire mai grea. Iar una dintre principalele cauze este bateria, care nu mai funcționează în parametri optimi. Există însă un truc genial care va face ca autovehiculul tău să poartenească imediat chiar și în cele mai friguroase dimineți de iarnă. Iată ce trebuie să faci timp de 10 secunde înainte de a porni mașina.

Ce trebuie să faci timp de 10 secunde înainte de a porni mașina

Cu toții știm că la temperaturi scăzute, bateria mașinii poate fi mai slabă, chiar dacă a fost achiziționată recent. Din acest motiv, se poate întâmpla ca autovehiculul să pornească mai greu. Mecanicii cu experiență folosesc însă un truc genial pentru a scăpa de toate aceste probleme.

Este vorba de aprinderea luminii de întâlnire (faza scurtă) preț de 8-10 secunde înainte de a porni motorul. Aplicând această metodă, mașina ta va porni imediat. De asemenea, o altă metodă este aprinderea luminii de întâlnire de 5-6 ori. rezultatul este același.

De ce este eficient acest truc?

Care este explicația acestui fenomen? Ei bine, lucrurile sunt destul de simple. Aprinderea luminilor de întâlnire pentru câteva secunde înainte de a apăsa butonul „start” „trezește” ușor bateria. Pentru ca luminile să se aprindă, curentul trebuie să circule prin baterie. Acest lucru o activează și o încălzește. Iar atunci când vei porni mașina, bateria este deja caldă. Potrivit specialiștilor din domeniul auto, acest lucru mai prezintă un avantaj: previne deteriorarea bateriei.

O mașină parcată afară, în frig, suferă de furia vremii în timpul iernii. Atunci când temperaturile scad foarte mult, reacțiile chimice din sistem sunt mult mai lente. Practic, electrolitul nu funcționează la 100% din capacitatea sa. Iar mașina se chinuie să pornească la prima încercare. Și mai rău! Bateria se poate descărca efectiv, împiedicând vehiculul să funcționeze corect. Rezultatul: o baterie ”moartă”.

Cum îți poți proteja mașina de frig iarna

Bineînțeles, soluția ideală este să îți păstrezi mașina la cald, într-un loc acoperit. Mai ales dacă locuiești într-o regiune rece. Dar cum nu toată lumea are această posibilitate, trebuie să găsești modalități de a-ți proteja mașina și bateria acesteia pe timp de iarnă.

În primul rând, încercă să parchezi în apropierea unui adăpost natural: un copac, un gard viu, un zid etc. Apoi, nu uita să oprești totul atunci când oprești motorul: farurile, ștergătoarele de parbriz, încălzirea etc. De ce ar trebui să faci asta? Pentru că toate acestea vor avea nevoie de energie pentru a funcționa imediat ce pui din nou motorul în funcțiune. Dacă bateria ta este deja slabă, acest lucru o va descărca definitiv.

Ultimul sfat este să îți acoperi autovehiculul cu o husă de iarnă. Prelata îl va proteja într-o bună măsură de vânt și frig.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *