Ce trebuie să faci urgent în grădină pentru ca vara viitoare să ai recolte bogate. Secretul experților îți va schimba viața

Efortul tău va fi răsplătit cu o recoltă uimitoare.
Ce trebuie să faci urgent în grădină pentru ca vara viitoare să ai recolte bogate. Secretul experților îți va schimba viața

Descoperă chiar acum și tu secretele experților în grădinărit pentru a-ți transforma grădina într-o oază de recolte bogate și sănătoase pentru vara viitoare. Aceste sfaturi prețioase îți vor schimba complet abordarea în ceea ce privește cultivarea plantelor și grădinăritul și te vei felicita în momentul în care vei obține recolta.

Cum poți obține recolte bogate

Pasionații de grădinărit doresc adesea să vadă că munca depusă a avut un efect pozitiv asupra spațiului pe care îl îngrijesc cu atât de multă atenție

Obținerea recoltelor bogate în grădină este un obiectiv dorit de mulți pasionați de grădinărit, iar cu abordarea potrivită și o grijă atentă, poți să-ți transformi grădina într-o sursă generoasă de legume, fructe și plante aromatice. Află cum să valorifici în mod eficient resursele disponibile și să faci alegeri înțelepte pentru a avea o grădină prosperă vara viitoare.

Citește și: Top 10 fructe și legume care rezistă cel mai mult în condiții vitrege. Secretul experților în grădinărit

Iată secretul unei recolte satisfăcătoare

Dacă dorești o recoltă bogată de dovleci, soluția potrivită este să-i plantezi în paturi cu o mulțime de materie organică. În toamnă, găsirea acestei materii organice nu reprezintă o problemă majoră, iar aceasta poate fi utilizată pentru a pregăti un loc de plantare pentru cultura de dovleac.

Ce trebuie să faci urgent în grădină pentru ca vara viitoare să ai recolte bogate
Secrete pentru o recoltă bogată

Tot ce trebuie să faci este să sapi o groapă cu o adâncime de aproximativ 50 cm și o lățime similară. La baza gropii, așezi materiale organice mai groase, cum ar fi ramuri rezultate în urma tăierii copacilor, tulpini de zmeură sau tulpini de floarea-soarelui și porumb.

Vezi și: Ai plantat greșit trandafirii până acum. De asta nu se prind în pământ și nu înfloresc. E secretul experților în grădinărit

Deasupra, poți adăuga frunze, vârfuri de roșii, cartofi, precum și tulpinile și frunzele plantelor de flori. Așează straturi subțiri de mere și pere stricate, alternându-le cu straturi de pământ săpat.

La final, acoperă totul cu un strat de gazon și completează cu pământ excavat, creând astfel un fel de deal, iar până la venirea primăverii, această structură se va stabili, oferind un teren excelent pentru plantarea culturii de dovleac.

De ce sfaturi trebuie să mai ții cont

Oferă suplimente bogate în potasiu

Ei bine, primul pas pe care trebuie să îl realizezi este să pregătești corespunzător plantele pentru sezonul de iarnă, așa că îți recomandăm să le oferi îngrășăminte cu un conținut mai ridicat de potasiu la începutul toamnei, sau o combinație de potasiu și fosfor.

Totuși, evită să furnizezi suplimente de azot, deoarece acestea pot stimula creșterea lăstarilor tineri, care ar putea fi afectați și muri pe parcursul iernii.

Te poate interesa și: Momentul ideal din zi pentru a tunde iarba din curte. Așa te vei bucura mereu de un gazon perfect. Secretul dezvăluit de un expert în grădinărit

Acordă atenție serelor

Serele trebuie supuse unui proces de curățare, spălare și dezinfectare adecvată, mai ales în cazul în care plantele au fost afectate de boli sau dăunători. Dacă grădina ta nu a fost afectată, ai opțiunea să utilizezi produse de protecție biologică, dar asigură-te că acestea sunt compatibile cu temperaturile scăzute.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *