Momentul ideal din zi pentru a tunde iarba din curte. Așa te vei bucura mereu de un gazon perfect. Secretul dezvăluit de un expert în grădinărit

Trucuri pentru un gazon perfect.
Momentul ideal din zi pentru a tunde iarba din curte. Așa te vei bucura mereu de un gazon perfect. Secretul dezvăluit de un expert în grădinărit

Cei care locuiesc la curte știu cât de importantă este grija pentru gazon. Cu toții ne dorim să aivem iarbă verde și sănătoasă în grădinile noastre, dar știm cât de greu poate fi uneori să obținem acest lucru. Grădinarii cu experiență au dezvăluit care este momentul ideal din zi pentru a tunde iarba.

Momentul ideal din zi pentru a tunde iarba din curte

Înainte de a pune mâna pe mașina de tuns iarba, probabil pentru prima dată în acest an, este important să ții cont de câteva lucruri, inclusiv de ora la care ar trebui să faci acest lucru în grădina ta.

„Credeți sau nu, tăierea ierbii la momentul potrivit este semnificativă pentru a vă ajuta gazonul să se dezvolte.”, a precizat David Truby, directorul general al unei companii care oferă tratamente și sfaturi pentru îngrijirea gazonului, potrivit The Sun.

Expertul susține că momentele specifice pentru a duce la bun sfârșit această sarcină sunt fie dimineața devreme, fie seara. El a precizat că dacă iarba din curte este tunsă în aceste momente ale zilei, în care temperatura este mai scăzută, „va fi mai puțin probabil să se ofilească și se poate reface mai repede.”

„Tăind iarba la momentul potrivit, vă puteți asigura că gazonul dvs. arată cât mai bine și că este mai sănătos în general.”, a adăugat specialistul.

Citește și: „Amestecul puternic care te scapă de buruienile din curte. E simplu și ieftin, efectele sunt uimitoare

Alte trucuri importante pentru un gazon perfect

Truby afirmă că grădinarii trebuie să țină cont și de vreme, întrucât „tunsul ierbii umede poate cauza multe probleme”. Potrivit acestuia, din cauza smocurilor mari de iarbă, mașina de tuns se poate înfunda.

„Acest lucru poate fi frustrant și poate necesita mult timp pentru a fi reparată, în plus, poate răspândi și boli. Iarba umedă este, de asemenea, mai susceptibilă la boli și la dezvoltarea de ciuperci, care se pot răspândi rapid dacă tundeți peste ea”, a explicat David Truby.

De asemena, expertul accentuează importanța unor lame de tuns ascuțite. „O lamă neascuțită poate rupe iarba, lăsând-o stricată și inestetică”, spune acesta.

O altă regulă de care ar trebui să ții cont este lungimea la care tunzi gazonul.

„Tăierea prea scurtă poate stresa gazonul și îl poate face mai sensibil la buruieni și boli. Noi recomandăm să nu fie mai scurtă de 5-6 cm. În acest fel, reduceți șansele de scalpare a gazonului.”

Însă înainte de a te așeza pe spate și a-ți admira munca, ar mai fi un singur lucru de făcut. Potrivit specialistului, toate resturile trebuie aruncate numaidecât. Și asta nu numai pentru a-i oferi un aspect plăcut gazonului, ci și pentru că resturile de tuns rămase pot duce la o acumulare de paie, ceea ce face mai dificil ca apa și nutrienții să ajungă la sol.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce a făcut Andreea Antonescu cu toate hainele din perioada Andre
7.9 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *