Ce urmează după ciclonul polar în România. Avertismentul meteorologilor. Scăpăm de ninsori, dar ce vine e și mai rău

La ce să ne așteptăm din partea vremii zilele următoare

Scris de: Daoud Andra

29 Jan. 2023

Ce urmează după ciclonul polar în România. Avertismentul meteorologilor. Scăpăm de ninsori, dar ce vine e și mai rău

După ninsorile abundente din ultimele zile, urmează și alte surprize din partea vremii. Meteorologii anunță că nu va mai ninge așa mult, însă vremea se menține în continuare rece. Ce urmează după ciclonul polar în România și la ce temperaturi să ne așteptăm în zilele următoare.

Prognoza meteo: ce urmează după ciclonul polar în România

Iarna și-a intrat complet în drepturi în ultimele zile, cu temperaturi scăzute și precipitații sub formă de ninsoare, care au căzut în mare parte din țară. Meteorologul ANM, Alina Șerban, a explicat că ninsorile care au căzut în multe județe se datorează unui ciclon polar. În perioada următoare, acesta se va reduce ca intensitate și precipitațiile se vor diminua, însă urmează un nou val de frig.

Temperaturile care se vor înregistra vor fi negative în multe părți ale țării, iar minimele ajung și la -10 grade. Codul portocaliu a expirat duminică dimineața, iar fenomenele meteo încep să se diminueze.

Citește și: Ce înseamnă când visezi zăpadă. Semnificații diferite, în funcție de ipostază. Când e semn de abundență

„Încă de la noapte, ciclonul acesta se va retrage treptat, aria precipitațiilor se va restrânge, vântul va slăbi în intensitate până la următorul eveniment. Deocamdată, pentru partea de sud-est, din această seară, evenimentele vor fi în diminuare.

În perioada imediat următoare, temperaturile poate doar în depresiuni să coboare atât de mult, în jurul a -10 grade, în rest vorbim de temperaturi negative în toată țara, dar nu foarte coborâte, spre -5 sau -7 (n.r. grade Celsius).”, a explicat meteorologul ANM Alina Şerban, la Antena 3 CNN.

Ce urmează după ciclonul polar în România
Ce urmează după ninsorile din ultimele zile

„Acest frig va fi amplificat și de vânt”

Specialista a mai explicat că aceste temperaturi sunt normale pentru perioada anului în care ne aflăm. Frigul instalat brusc după zile cu temperaturi plăcute face însă ca disconfortul termic resimțit să fie unul accentuat. Temperatura percepută va fi și mai scăzută, din cauza vântului. Spre seară însă, acesta se va diminua ca intensitate.

„Sunt nişte temperaturi potrivite, dacă ne raportăm la momentul acesta, la data calendaristică. Dacă ne raportăm la senzație, va fi rece, va fi frig, mai ales că și acest frig va fi amplificat și de vânt, dar spre seară vântul se va diminua în intensitate.

Citește și: Greșeala uriașă pe care nu trebuie să o faci când conduci pe zăpadă. Riscul este uriaș, mulți șoferi nici nu se gândesc la asta

A fost vânt și în Oltenia, a fost și în Muntenia, chiar dacă s-a asociat cu precipitații mai amestecate în zona joasă de relief, dar vântul a existat asociat cu temperaturi destul de scăzute, iar senzația nu a fost deloc plăcută.”, a mai explicat meteorologul Alina Șerban.

Prima ninsoare abundentă din 2023 a cauzat probleme de circulație în mai multe județe din țară. Mai multe drumuri din județele Buzău și Vrancea au fost închise sămbătă, din cauza ninsorii viscolite. Pe alte sectoare de drum, autoritățile au impus restricții de tonaj. Jandarmii au intervenit pe mai multe drumuri din țară, pentru a ajuta șoferii care au rămas cu mașinile blocate în zăpadă.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 3-9 aprilie 2023
8.8 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *