Ce vor să transmită de fapt pisicile când miaună. Gesturile pe care vor să le înţelegi

Iată ce îți transmite pisica ta atunci când miaună. Specialiștii te învață să descifrezi limbajul lor.
Ce vor să transmită de fapt pisicile când miaună. Gesturile pe care vor să le înţelegi

Iubitorii de pisici știu că acestea au limbajul lor propriu. Atunci când miaună sau când se freacă de picioarele tale, ele încearcă să spună ceva. Specialiștii explică ce vor să transmită de fapt pisicile când miaună.

De-a lungul timpului, ajungem să ne înțelegem perfect pisica fără a fi nevoie să vorbim, iar încetul cu încetul învățăm ce transmite prin limbajul corpului pentru a ști ce i se întâmplă sau de ce are nevoie în orice moment. Aceste feline au o serie de gesturi și acțiuni comune, iar cunoașterea lor te va ajuta să înțelegi ce îți spune pisica ta, de fapt. Fii atentă la semnalele pe care le transmite și interpretează-le.

Vei afla când pisica ta este nervoasă, speriată sau supărată și vei ști cum să reacționezi pentru a o împiedica să atace.

Iată o listă de gesturi și acțiuni cu semnificația lor compilată de dr. Gary Weitzman, președinte al Societății Umane din San Diego și al SPCA și autor al cărții National Geographic How to Speak Cat.

Ce vor să transmită de fapt pisicile când miaună

Clipește. Pisicile arată afecțiune clipind încet. Potrivit lui Weitzman, este un gest asemănător cu a-ți face cu ochiul și îl vei putea percepe atunci când pisica ta este cu tine.

Ține coada dreaptă. Când animalul tău de companie este fericit să te vadă, își va ridica dreaptă coada, deoarece punerea în această poziție arată emoție. Urmărește să vezi dacă pisica ta face asta când nu te-a văzut de ceva vreme.

Mișcă din coadă. Dacă observi acest gest la animalul tău de companie, înseamnă că este supărat.

Miaună. Pisicile folosesc mieunatul pentru a atrage atenția. O fac atunci când sunt pui pentru ca mama lor să aibă grijă de ei, iar când sunt adulți o folosesc pentru a cere mâncare sau pentru a fi lăsați afară.

Toarce. Aceasta este cea mai cunoscută trăsătură a pisicilor și, după cum probabil știi deja, înseamnă că animalul tău de companie este mulțumit emoțional.

Zvâcnește. Acest gest înseamnă că a văzut o potențiala pradă. Vei putea observa acest gest în timp ce se uită pe o fereastră, de exemplu.

Șuiera. Pisicile suflă atunci când se simt amenințate, ca un avertisment. Ai grijă dacă o vezi așa și așteaptă să se relaxeze, pentru că dacă amenințarea nu dispare, poate ataca.

Poziția mustăților. Poziția mustăților ne oferă și informații despre starea animalului. Dacă arată natural, înseamnă că pisica este calmă și fericită. Dacă vezi că le are retractate spre corp, poate fi din cauză că este speriată sau supărată.

Poziția urechilor arată când e supărată

Poziția urechii. Pisicile își aplatizează urechile atunci când le este frică.

Se culcă cu burta sus. Când vei observa acest gest vei ști că pisica are încredere în tine.

Are mișcări scurte a cozii. Acest gest înseamnă că animalul este fericit.

„Frământă” cu labele din față. Multe pisici fac un gest de frământare cu cele două labe din față. Este ceea ce fac puii când se hrănesc, iar când sunt adulți este interpretat ca un semn de afecțiune.

Își freacă obrajii de tine. Prin acest gest, pisica ta te marchează cu glandele din obraji. Nu înseamnă afecțiune, ci denotă proprietate.

Te linge. Dacă animalul te linge, o face pentru a-și arăta afecțiunea, potrivit computerhoy.com.

Iată ce vor să transmită de fapt pisicile când miaună, sau când se freacă de tine. Contrar părerii generale că își arată afecțiunea, uneori își arată proprietatea.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce Oana Roman nu i-a putut fi alături mamei sale în ultimele clipe
9.8 26 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *