Cea mai bună varză pentru sarmale. Secretul care te ajută să faci alegerea perfectă, cum trebuie să fie frunzele ei de fapt

Cea mai bună varză pentru sarmale. Secretul care te ajută să faci alegerea perfectă, cum trebuie să fie frunzele ei de fapt

Cea mai bună varză pentru sarmale. Toamna, gospodinele se pregătesc așa cum se cuvine pentru sezonul rece. Iar una dintre activitățile specifice acestei perioade este pusul murăturilor. Deși varza se pune la murat, de obicei, până la începutul lunii noiembrie, sunt multe persoane care aleg să o facă chiar și mai târziu. Iată câteva sfaturi utile în ceea ce privește alegerea verzelor de pus la murat.

Cea mai bună varză pentru sarmale

Varza murată este fără doar și poate una dintre vedetele sezonului rece. Ea poate fi consumată atât sub formă de salate,  dar poate fi folosită și la prepararea tradiționalelor sarmale.

Un aspect deosebit de important pentru a avea o varză murată ca la carte este să știi să alegi verzele de pe tarabă, deoarece nu toate sunt bune pentru murat.

Verzele ideale pentru murat trebuie să fie bine coapte, albe, cu frunze subțiri, iar căpățânile să fie îndesate, pline. De asemenea, foile de varză nu trebuie să fie afectate de dăunători.

Totodată, gospodinele cu experiență știu că varza bună pentru sarmale este cea ușor plată și nu perfect rotundă. În plus, trebuie să verifici ca varza să nu aibă frunzele pătate, găurite sau veștejite.

Se știe că cea mai bună varză pentru murat este cea românească. O poți deosebi de cele de import prin faptul că are frunze mai subțiri, o culoare străvezie și este de regulă de dimensiuni mai mici.

Sunt recomandate verzele care au un diametru de cel puțin 15 centimetri, dar nu mai mult de 20, astfel încât să poată trece fără probleme prin gura butoiului.

La ce temperatură se murează varza

Extrem de importantă este și temperatura la care este lăsat butoiul cu varză. Murarea depinde întotdeauna de câte grade avem în încăperea în care o păstrăm.

Astfel, pentru murare rapidă este nevoie de o temperatură de 25 de grade Celsius. În acest caz, varza devine acră după aproximativ șapte zile. La fiecare grad sub cele 25 de grade se adaugă patru zile la timpul nominal de murare.

Așadar, la o temperatură de 20 de grade varza se va mura în 17 zile. Temperatura optimă de murare este de 18 grade. Așa va deveni acră în 21 de zile.

Dacă butoiul cu varză murată este ținut la o temperatură de 5 grade Celsius, trebuie să știi că ea va deveni acră după 87 de zile, adică aproximativ trei luni.

După ce procesul de fermentație lactică s-a încheiat, butoiul cu varză murată se păstrează la temperaturi mai mici de 15 grade Celsius pentru un timp îndelungat.

Citește și: „Ce trebuie să pui în butoi pentru ca varza murată să nu se acrească prea tare. Trucul de aur al gospodinelor iscusite

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Ce să pui în sarmalele murate pentru o aromă divină. Cum se fac, sunt un...
A reacționat BUNESA! Mesaj după ce Mititelu jr. a ajuns la spitalul de NEBUNI: Ce...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Verifică dacă ești pe listă: astăzi, 5 zodii primesc vestea mult așteptată
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *