Cea mai ieftină alternativă pentru uleiul de floarea-soarelui. Este mai sănătoasă

Uleiul de floarea soarelui nu este singura opțiune, atunci când vine vorba de gătit. Unele, chiar mai sănătoase, sunt și mai ieftine.
Cea mai ieftină alternativă pentru uleiul de floarea-soarelui. Este mai sănătoasă

Scumpirile în lanț au produs o adevărată isterie, oamenii au cumpărat în neștire, au făcut stocuri, iar uleiul de floarea soarelui a fost „vedeta spectacolului”. Prețul mare al produsului și teama că va mai crește a condus la o adevărată panică. Dar iată care este cea mai ieftină alternativă pentru uleiul de floarea-soarelui. Mai ales că acesta nu este singura opțiune atunci când vine vorba despre gătit sau prăjit.

Cea mai ieftină alternativă pentru uleiul de floarea-soarelui

Dacă, totuși, prețul prea mare al uleiului de floarea soarelui îți creează disconfort financiar, ei bine, ar trebui să știi că există alternative, chiar mai sănătoase. Despre untura de porc, de exemplu, se spune că este cea mai stabilă grăsime, recomandată pentru prăjeli.

Prin urmare, este un produs demn de luat în calcul, ca variantă de a înlocui uleiul.

Untura se găsește în orice supermarket, în orice magazin alimentar, și nu doar că e mai ieftină, dar e și mai sănătoasă.

“Se găsește slănină în comerț, este slănină de porc și aceasta se topește acasă. Din carnea de pasăre, din nou putem face untură. În general se găsește la spate, la burtă. Când se taie pasărea se vede că este multă grăsime, aceea se topește și se pune la gătit. Pentru o familie cu patru persoane, să spunem undeva la 5-6 kilograme de slănină, ar ajunge o lună de zile.”, spune Gina Bradea, vlogger.

Untura de porc, beneficii pentru sănătate

Untura de porc este cea mai ieftină alternatativă pentru uleiul de floarea soarelui. Este o grăsime bună, fiind ușor de procesat de către organism. E bine de știut că trei linguri de untură conțin 1.000 de unități de vitamina D.

“Poți să faci mâncare cu unt, poți să faci mâncare cu untură. Avem paradoxul francez care ne spune că dacă gătim cu puțin unt nu înseamnă că ne vom îngrăşa. Orice grăsime e periculoasă, doar că uleiul de floarea soarelui e o chestie procesată, nu toată lumea gătește cu ulei de floarea soarelui extravirgin și presat la rece, în schimb untura este mult mai naturală. Important e să păstrăm proporțiile. Cât despre gust, e important ce pui în mâncare, poți să pui cel mai bun ulei, dar dacă nu pui ingredientele corecte nu o să iasă nimic gustos.”, spune chef Radu Dumitrescu, citat de stirileprotv.ro.

Urmăriți EGO.ro și pe
Am aflat detalii noi!
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.