Cea mai puternică rugăciune către Maica Domnului. Cuvintele speciale pe care e bine să le rostești de Izvorul Tămăduirii

Cea mai puternică rugăciune către Maica Domnului. Cuvintele speciale pe care e bine să le rostești de Izvorul Tămăduirii

Izvorul Tămădurii este una dintre sărbătorile importante din calendarul creștin-ortodox. Ea nu are o dată fixă, ci are loc în fiecare an în Săptămâna Luminată, mai exact în prima vineri după Paști. În această zi de mare sărbătoare, este indicat să citim o rugăciune extrem de folositoare către Maica Domnului.

Cea mai puternică rugăciune către Maica Domnului

Se spune că, înainte de a fi împărat, Leon cel Mare a întâlnit în pădure un orb care i-a cerut apă. La îndemnul Fecioarei Maria, acesta l-a îndrumat pe omul orb să bea apă dintr-un izvor. Apa pe care orbul a băut-o l-a vindecat de orbire. După ce a devenit împărat, Leon I a zidit în locul respectiv o biserică.

Legătura dintre Maica Domnului și Izvorul Tămăduirii nu este deloc întâmplătoare, întrucât Sfânta Fecioara Maria este mijlocitoarea noastră către Iisus. De aceea, creștinii apelează la ea și îi cer ajutorul în momentele lor de boală sau necaz.

Așadar, una dintre rugăciunile cele mai puternice care trebuie citite în această zi de mare sărbătoare este închinată Maicii Domnului.

Citește și: „Ce este bine să faci cu Agheasma Mică de la Izvorul Tămăduirii. Ce spune tradiția, de fapt

Rugăciunea făcătoare de minuni pe care să o rostești de Izvorul Tămăduirii

„Preacurată, preanevinovată, preamilostivă, prealaudată, pururea Fecioară Născătoare de Dumnezeu Marie, izvor al dumnezeieștii tămăduiri, grabnic ascultătoare și eliberatoare, apărătoare nebiruită a creș­tinilor, mijlocitoare statornică către făcătorul, nă­dejdea, acoperământul și ajutorul celor ce aleargă la tine, îți cer dumnezeiasca ta înțelegere. Nimeni din cei ce au venit la tine nu a ieșit afară lepădat, curată Fecioară Născătoare de Dumnezeu, ci, cerând harul, a primit darul cererilor celor de folos.

Și noi, păcătoșii și nevrednicii robii tăi, intrând cu nevrednicie în preacurata ta casă, în această sfântă mânăstire, alergăm către tine, scăparea noastră, apărătoarea noastră, nădejdea, acoperământul, ajutorul nostru, iar tu, ca Maica noastră duhovnicească, preaiubitoare și preamilostivă asculți cererile noastre.

În aceste zile viclene, când, după cum profetul David zicea, cel cuvios pe pământ nu mai este și tot omul este mincinos, iar cei ce fac binele au pierit, căci până la unul cu toții s-au sfârșit; când a fugit dragostea celor mulți, pentru că s-a înmulțit fărădele­gea, credința s-a micșorat și după cuvântul de-Dumnezeu-propovaduitorului Pavel, gura lui Hristos, oa­menii au devenit – unii mai mult, iar alții mai puțin – iubitori de sine, iubitori de argint, înșelători, trufași, hulitori, nemulțumitori, neștiutori, neînfrânați, neiu­bitori de bine, trădători, iubitori de plăcere, având doar chip de evlavie și nu și lucrare a acesteia; deci în această stare de plâns a oamenilor din această ge­nerație vicleană și păcătoasă, a găsit prilej potrivit în­cepatorul întunericului, adâncul urâciunii, șarpele cel din vechime, stricatul, vicleanul și prearaul diavol că să-și arunce toate puterile lui, toate oștile lui, toți slujitorii lui văzuți și nevăzuți asupra Bisericii Orto­doxe, asupra preacuratei și nenuntitei mirese a lui Hristos, ca fiarele cele sălbatice urlând și ca lupii cei sălbatici apucând și sfâșiind și împrăștiind oile.

Iar cei rânduiți de Domnul pentru a se îngriji și a păzi oile, cu puține excepții, s-au făcut ajutători ai stăpânului întunericului, îngrijindu-se cum să predea tur­ma lupilor celor eretici. Alții, văzându-i pe lupi apu­când și sfâșiind oile, fiind năimiți, au fugit și au lăsat oile, iar corabia bisericii, din cauza vânturilor celor puternice și a valurilor celor furioase, a multelor răz­boaie văzute și nevăzute, dinăuntru sau dinafară, este în pericol să se scufunde.”

Unde se află izvoare tămăduitoare în România

În țara noastră există câteva izvoare vindecătoare. Unul dintre ele se găsește la mănăstirea Ghighiu din Prahova. De asemenea, un alt izvor cu apă tămăduitoare există și la Mănăstirea Dervent, dar și la Mănăstirea Hoacioara din județul Neamț. Un astfel de loc există și la Mănăstirea Cetățuia Negru Vodă.

În icoana sărbătorii Izvorul Tămăduirii, Maica Domnului și Hristos se află într-un bazin asemănător cu o cristelniță. Fecioara Maria este reprezentată cu mâinile înălțate, semn al rugăciunii, iar Mântuitorul binecuvântând cu ambele mâini, ca răspunsuri la rugăciunilor maicii Sale. Din bazin izvorăște apă care are darul tămăduirii bolilor sufleteșți și trupești.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce înțelegere au făcut Cristi Borcea și Valentina Pelinel
9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Scandalul momentului! Ce s-a aflat despre MILIONARUL pe care Halep îl iubeşte. Este îngrozitor pentru...
INCREDIBIL! Primele imagini cu noul iubit al Simonei Halep! E un milionar cu 25 de...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Cât valorează casa lui Florin Piersic din Cluj Napoca. Vila de pe malul Someșului a...
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Scandal în Paradis: Jennifer Lopez și Ben Affleck la un Pas de Divorț?
Meghan Markle și Prințul Harry Strălucesc în Prima Lor Vizită Oficială în Nigeria
Un val de liniște și prosperitate se pregătește să învăluie șase zodii. O zi cu...
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce...
Carmen Grebenișan și Alex Militaru, discuții despre partaj după anunțul divorțului. Ce a dezvăluit vedeta:...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *