Cel mai bun loc în avion în caz de accident. Unde să te așezi ca să-ți salvezi viața, puțini știu

Cel mai bun loc în avion în caz de accident. Unde să te așezi ca să-ți salvezi viața, puțini știu

Numeroşi călători îşi aleg locul în avion din motive de siguranță. Dacă unii aleg să stea în faţă, alţii preferă locurile din spate, în timp ce alții le ocupă pe cele din apropierea ieşirilor de urgenţă. Dar, care este regula de aur pe care ar trebui să o cunoști pentru a-ți salva viața în caz de accident.

Regula de aur în timpul zborului cu avionul

Când vorbim despre mijloacele de transport și despre siguranță în timpul călătoriilor, se spune întotdeauna că cel mai sigur dintre toate este avionul. Potrivit statisticilor, există un accident de avion la fiecare 2,4 milioane de zboruri. Cu toate acestea, sunt multe persoane cărora le este frică să zboare.

De aceea, companiile aeriene subliniază întotdeauna cît este de important să se acorde atenție recomandărilor însoțitorilor de bord înainte de fiecare decolare, deoarece acestea pot fi de mare ajutor în cazul unui eveniment neprevăzut. În plus, un fost pilot a dezvăluit care este regulă de aur a zborului, subliniind că respectarea instrucțiunilor poate face diferența între viață și moarte.

Una dintre cele mai simple reguli în timpul zborului cu avionul este familiarizarea cu împrejurimile înainte de decolare. O acțiune aparent simplă, dar cu un impact semnificativ pentru supraviețuire în situații critice. Fostul pilot subliniază importanța de a localiza cea mai apropiată ieșire de urgență și de a avea o „hartă mentală” a numărului de rânduri care te separă de aceasta.

”De îndată ce mă urc într-un avion, mă uit mereu la cea mai apropiată ieșire de urgență, numărând rândurile de scaune dintre locația mea și acea ieșire. Această măsură simplă poate părea nesemnificativă, dar în cazul unei urgențe, poate face diferența. Deținerea acestor informații poate fi utilă, în special, atunci când avionul este cuprins de fum și vizibilitatea este redusă la zero”, explică fostul pilot.

Procent mai mare de supraviețuire dacă stai lângă ieșirea de urgență

Un studiu din 2008 al Universității din Greenwich arată că pasagerii care stau în rândurile cele mai apropiate de ieșirea de urgență au mai multe șanse de supraviețuire în caz de accident. Asta, deoarece, fiind mai aproape de ușa de urgență, ei pot părăsi avionul mai rapid și mai eficient decât cei așezați mai departe.

Numărarea locurilor și rândurilor care ne separă de ieșirea de urgență nu este doar o rutină pe care însoțitorii de bord o repetă mecanic. În realitate, aceste informații pot fi de neprețuit în momente de panică și haos, când fiecare secundă contează și capacitatea de a reacționa calm și rapid poate face diferența între o aterizare în siguranță și o tragedie.

Prima victimă a unui accident aviatic este americanul Thomas Etholen Selfridge, care a murit la vârsta de 26 de ani, la 17 septembrie 1908, în urma unui test eşuat al unui prototip de avion numit Wright Flyer III.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
6.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *