Cel mai bun suc de roșii după rețeta bunicii. Ce să adaugi spre final pentru un gust desăvârșit

Sucul de roșii este nelipsit din cămara gospodinelor iscusite, mai ales acum, la doar puțin timp înainte de sezonul rece. Gustos și aromat, acesta este perfect pentru a da savoare preparatelor de peste iarnă. Sucul de roșii fără conservanți se face simplu și ușor, dar puține gospodine știu câtă sare se pune la sucul de roșii pentru a ieși cum trebuie.

Cum faci cel mai bun suc de roșii

Majoritatea gospodinelor aleg să prepare sucul de roșii acasă, fiind o variantă mult mai ieftină și sănătoasă. Sucul de roșii pentru iarnă poate fi folosit la supe, ciorbe și mâncăruri de orice fel. De asemenea, oamenii de știință susțin că sucul de roșii conține o substanță ce induce relaxare.

Totuși, pentru a-l prepara ca la carte trebuie să ținem cont de anumite trucuri. Sucul de roșii trebuie să fie concentrat, dens și cu o culoare aprinsă. Și pentru că acum este sezonul roșiilor românești bine coapte, este momentul perfect să pregătești câteva sticle cu suc de roșii pentru iarnă.

Câtă sare se pune la sucul de roșii

Dacă vrei să prepari un suc de roșii gustos și rezistent, trebuie să ști câtă sare se pune la sucul de roșii. Majoritatea preferă să îl prepare fix după rețea tradițională a bunicii, adică la ceaun, cu roșii bine coapte și cărnoase. Așadar, pentru ca sucul de roșii să fie mai puțin sărat, se adaugă o lingură de sare grunjoasă, neiodată, la fiecare litru de suc. Dacă vrei ca sucul de roșii să fie mai sărat, atunci la 1 litru de suc de roșii se pune 1 linguriță de zahăr și 2 linguri de sare. Dacă vrei ca sucul de roșii să fie mai dulce, pune 1 lingură de sare și 2-3 linguri de zahăr la 3 litri de suc.

Ingrediente:

  • 10 kg de roșii;
  • sare grunjoasă;
  • zahăr brun;
  • piper;
  • frunze de țelină sau busuioc.

Mod de preparare:

Prima dată se spală roșiile foarte bine și se taie în cubulețe mici apoi se strecoară cu ajutorul unei site. În acest mod va rămâne doar sucul lor, fără coji și semințe. Poți folosi, de asemenea, și o mașină de tocat roșii. Sucul de roșii se pune la fiert într-o oală mare și se lasă pe foc până scade la jumătate. În timpul fierberii, se pune în sucul de roșii frunzele de țelină întregi sau de busuioc, iar la final se scot. Acestea vor da o aromă deosebită sucului de roșii.

După ce sucul a scăzut la jumătate, se adaugă sarea, zahărul și piperul. Se amestecă totul bine, după care se mai pune din nou la fiert pentru aproximativ jumătate de oră. Când sucul de roșii este gata, acesta se pune în recipiente de sticlă sau borcane, care au fost sterilizate bine înainte. Întoarce sticlele invers, pentru a se închide etanș. După ce s-au răcit complet, se pot depozita în beci sau cămară, într-un loc uscat și răcoros. Îți dăm și un pont: cu cât fierbi mai mult sucul de roșii, cu atât acesta va fi mai dens.

Sfaturi utile înainte de a face suc de roșii

Trebuie să ști, încă dinainte de a te apuca de sucul de roșii, că acesta va ieși mai acru dacă tomatele nu sunt suficient de coapte. Pentru a înlătura acest gust se poate adăuga spre sfârșit puțină miere. După ce a fost preparat, sucul de roşii se păstrează la loc rece și întunecat pentru mai multe luni. După ce folosești o parte din suc, poți păstra restul acoperit, în frigider, dar ai grijă să folosești restul în decurs de câteva zile, altfel se va strica.

Dacă vrei, poți conserva în sucul de roşii și ierburi aromate (pătrunjel, ţelină, mărar, leuştean, tarhon etc) ale căror frunze, spălate şi tocate, le adăugaţi în partea finală a preparării. Dacă nu ai maşină de separat cojile şi seminţele, fierbe roşiile cu tot cu sâmburi şi seminţe şi câteva căni de apă. După ce sucul de roşii a fiert, trece-l printr-o sită deasă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…