Cel mai călduros material pentru hainele de iarnă. Ce trebuie să eviți să porți în acest sezon

Ce haine să porți atunci când este foarte frig afară
Cel mai călduros material pentru hainele de iarnă. Ce trebuie să eviți să porți în acest sezon

Deși ne îndreptăm spre sfârșitul sezonului rece din punct de vedere calendaristic, iarna și-a intrat în drepturi abia acum. În ultimele câteva săptămâni, țara a fost acoperită de zăpadă, spre surprinderea multora.

Frigul extrem a fost și el prezent în multe regiuni, iar pentru a-l combate, pe lângă faptul că ar trebui să stăm mai mult la adăpost, este necesar să ne îmbrăcăm corespunzător, pentru a ne menține corpul cald. Iar cel mai important lucru este ca îmbrăcămintea să fie confecționată din țesăturile potrivite. Iată câteva dintre cele mai eficiente.

Cel mai călduros material pentru hainele de iarnă

Există câteva tipuri de țesături care ne pot proteja de frig, precum lâna, nailonul, poliesterul și nu numai. Dar haideți să le detaliem pe fiecare în parte.

Lâna

Lâna, ca material de încălzire, există încă din neolitic, iar mii de ani mai târziu este iată că folosită în același scop. Pe lângă faptul că este un izolator excelent, absoarbe umezeala, este rezistent, elastic și foarte confortabil de purtat.

Singurul „dar” este că multe persoane consideră că provoacă mâncărimi și chiar alergii, așa că este mai bine să purtați haine de lână peste un prim strat aproape de piele. În plus, în zilele noastre este dificil să găsești articole de îmbrăcăminte din lână 100%, deoarece de cele mai multe ori aceasta este combinată cu alte materiale, cum ar fi bumbacul sau poliesterul. Atunci când nu este 100% naturală, este mai puțin eficientă împotriva frigului.

Lâna poate fi de capră, de oaie, de vigonie sau de alpaca, cea mai moale, mai fină și mai puțin alergenică. Cea mai călduroasă și mai moale, dar și cea mai scumpă, este lâna de cașmir.

Citește și: „Unde este indicat să-ți usuci hainele în interiorul locuinței, dacă stai la apartament. Nu este recomandat să folosești baia

Flanelul

Flanelul este o țesătură moale din bumbac, lână, poliester sau un amestec al acestora și se caracterizează printr-o senzație de puf pe o parte, rezultat al cardării țesăturii, potrivit 20minutos.es. Este izolant, ușor și moale și îl găsim în special în articole de îmbrăcăminte, cum ar fi cămăși, căptușeli, pijamale, dar și în așternuturi.

Nailonul

Această țesătură sintetică poate fi găsită în multe articole de îmbrăcăminte exterioară, dar mai ales este țesătura sintetică prin excelență a tricourilor termice care se poartă direct pe piele. Este foarte subțire, nu generează transpirație și este o opțiune excelentă pentru a vă menține corpul cald fără a purta prea multe haine.

Citește și: „Cum să-ți păstrezi hainele impecabile ca în prima zi. Există un truc simplu, secretul pe care trebuie să-l știi

Poliester

La fel ca și nailonul, poliesterul termic poate fi găsit într-o mare varietate de țesături, cum ar fi jachetele fleece, flanelă etc. Este, de asemenea, utilizat pe scară largă în lenjeria de corp termică și în îmbrăcămintea sportivă datorită capacității de a face corpul să respire.

Fleece

Foarte popular în ultimii ani, fleece este o țesătură sintetică – de obicei din poliester – care simulează senzația de lână, dar este mult mai ușoară și aproape la fel de eficientă împotriva frigului. De asemenea, se usucă foarte repede și nu provoacă alergii. Se regăsește mai ales în topuri, cum ar fi jachetele sau vestele, dar și în pijamale. Este o țesătură recomandată ca un al doilea sau al treilea strat și nu pentru a fi purtată pe piele.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *