Cele 2 ingrediente din bucătărie care îți fac părul să crească super repede în doar 10 zile. Vei fi surprinsă de rezultate

Cum să le folosești pentru rezultate excelente

Scris de: Daoud Andra

25 Apr. 2024

Cele 2 ingrediente din bucătărie care îți fac părul să crească super repede în doar 10 zile. Vei fi surprinsă de rezultate

Viteza cu care crește părul poate fi influențată de mai mulți factori. Moștenirea genetică, alimentația, hormonii, stresul sau anumite probleme de sănătate pot face ca părul să crească mai greu decât ne-am dori. Există însă câteva trucuri la care poți apela, pentru ca părul să crească mai repede.

Cum stimulezi creștetea părului, cu ingrediente la îndemână

Părul crește, în medie, un centimetru pe lună. Există însă numeroși factori care influențează acest lucru, astfel că media de creștere poate fi mai mare sau mai mică, de la o persoană la alta. În anotimpul cald, de exemplu, părul crește mai repede și este mai sănătos decât iarna.

Femeile care își doresc să aibă părul lung și vor rezultate rapide pot apela la câteva trucuri care grăbesc creșterea părului. Unul dintre cele mai la îndemână remedii este un amestec de două ingrediente pe care le avem în bucătărie. Este vorba despre cafea și cuișoare, ale căror proprietăți sunt cunoscute.

Vezi și: Ingredientul banal din bucătărie care îți face părul să crească mult mai rapid. Cu ce trebuie să pulverizezi de fapt la rădăcină, trucul e uimitor

Cafeaua are proprietăți antioxidante și neutralizează efectele radicalilor liberi. Atunci când este aplicată pe păr și pe scalp, face ca firul de păr să fie mai strălucitor și mai viguros, dar și să crească mai repede. Cuișoarele, pe de altă parte, îmbunătățesc circulația sângelui la nivelul scalpului, iar acest lucru face ca părul să crească mai repede.

Fierbe 300 ml de apă și adaugă în ea o lingură de cafea și o lingură de cuișoare. Oprește focul, lasă amestecul să se răcească, strecoară și aplică lichidul pe scalp și pe păr. Masează bine la rădăcină, lasă să acționeze o jumătate de oră, după care clătește bine părul. Aplică această mască o dată pe săptămână, pentru a vedea rezultate.

Alte trucuri pentru a face părul să crească mai repede

Un alt ingredient care contribuie la creșterea părului este rozmarinul. Poți folosi ulei de rozmarin sau infuzie cu această plantă, pe care să o aplici la rădăcina părului. Masează bine scalpul și lasă să acționeze o oră, înainte de a spăla părul.

Vezi și: De ce iese părul portocaliu după decolorare? Ce poți face pentru neutralizarea culorii

Și uleiul esențial de mentă grăbește creșterea părului, prin faptul că stimulează circulația. Aceasta poate fi amestecat cu ulei de cocos, pentru a nu fi atât de puternic și aplicat la rădăcină.

Masajul scalpului este, de asemenea, util pentru circulație. Cu o perie specială, din silicon, masează la rădăcina părului de fiecare dată când șamponezi, dar și în fiecare seară, pe părul uscat, înainte de culcare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *