Cele 3 ingrediente banale care scot și cele mai vechi pete de pe haine. Le găsești în orice locuință, sunt de mare folos

Trucuri simple pentru a scăpa de petele de pe haine
Cele 3 ingrediente banale care scot și cele mai vechi pete de pe haine. Le găsești în orice locuință, sunt de mare folos

Multe pete, cum sunt cele de grăsime sau din sucul unor fructe colorate, sunt foarte greu de îndepărtat, indiferent de detergentul folosit. Nici cei mai scumpi detergenți nu reușesc să le curețe.

Cele 3 ingrediente banale care scot și cele mai vechi pete de pe haine

Nu trebuie să renunți dacă petele nu cedează la detergent, există alte soluții pe care merită să le încerci. Îți spunem mai jos care sunt cele 3 ingrediente banale care scot chiar și petele vechi de pe haine.

Bicarbonat de sodiu. Pregătește un amestec dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu și patru linguri de apă. Pune peste pate, înmoaie hainele și lasă-le acolo pentru câteva minute. Ulterior spală-le ca de obicei și vei vedea că petele dispar.

Oțet și lămâie. Acest amestec este eficient atunci când vrei să cureți hainele pătate de mai mult timp. Într-un litru de apă pune o lingură de oțet și o lingură de zeamă de lămâie, apoi înmoaie hainele. Apoi spală hainele cu detergentul obișnuit. Mirosul de oțet nu se va simți ulterior.

Aspirina. Este medicament, însă poate fi folosit și la scoaterea petelor de pe haine. Într-un recipient cu apă puneți șase pastile de aspirină zdrobite și înmoaie hainele acolo. Lasă-le pentru 20 de minute. Spală-le apoi la un program obișnuit, cu detergent, potrivit dcnews.ro.

De ce să nu arunci periuța de dinți dacă este uzată

Periuța de dinți uzată poate avea altă întrebuințare. Gospodinele o păstrează și o lasă în apropiere de mașina de spălat deoarece ajută la curățarea petelor de pe haine înainte de a fi băgate la spălat. Umezește bine pata, apoi pune detergent puțin și curăță cu periuța de dinți.

Cum să cureți petele de machiaj de pe haine

De la ruj, fond de ten, pudră, rimel sau dermatograf, petele pot ajunge pe hainele tale și, de multe ori, se întâmplă să nu iasă la spălare cu detergent obișnuit. Ce este de făcut? Folosește cremă de ras și o perie, chiar și periuța de dinți uzată. Pe hainele pătate aplică o bună parte din crema de ras, direct pe pată. Hainele trebuie să fie uscate. Lasă timp de 10 minute crema de ras pe pată pentru a se usca. Se va observa rapid cum pata dispare. Pune hainele în mașina de spălat la un program normal, apoi lăsă-le să se usuce afară, la soare.

8.9 20 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.