Cele 5 motive pentru care înșală bărbații. Sunt dovedite științific

Bărbații sunt mai predispuși la infidelitate decât femeile. Numeroase studii au dezbătut ideea, însă cauzele sunt din cele mai diverse.
Cele 5 motive pentru care înșală bărbații. Sunt dovedite științific

Infidelitatea are deseori drept cauză anumite trăsătui ale celui ce trișează, precum și contextul în care se regăsește relația la acel moment. Fiecare cuplu este diferit, dar este posibil ca motivul infidelității să provină dintr-o problemă psihologică a persoanei care o comite. Cele cinci motive pentru care înșală bărbații sunt explicate de specialiști.

Psihologii spun că bărbaților le place diversitatea sexuală și cea feminină. Bărbații au mai multe șanse să aibă relații în afara cuplului decât femeile. Asta pentru că ei își manifestă dragostea fizic și cel mai adesea caută atenție. De multe ori, însă, lor le e greu să-și exprime sentimentele, însă și le vor manifesta în plan fizic. Pentru ei, sexul este o metodă de a stabili o conexiune cu persoana iubită.

Care sunt cele cinci motive pentru care înșală bărbații:

Probleme de cuplu

Cel mai recurent dintre motivele pentru care bărbații înșală este acela că există probleme de comunicare și încredere în cuplu. Acestea creează o prăpastie între cei doi, fiecare își pierde sistemul de valori propriu și sentimentele se diminuează. Asta îi determină pe bărbați să se gândească la diferite refugii, unde se simt din nou apreciați.

Lipsa stimei de sine

Bărbații cu stima de sine scăzută caută să primească confirmări din afară, cucerind mai multe femei și având alături mai multe partenere care să le ofere aprecieri și siguranța că sunt iubiți.

Vor să scape de rutină

Încercarea de a evada din viața dificilă sau neplăcută ori plictisitoare pe care o duc, de a scăpa de problemele lor relaționale și dorind să se elibereze, bărbații caută pe altcineva. Ei evadează, pur și simplu, din rutina zilnică și nu li se pare că fac ceva greșit.

Caută experiențe noi

Ca o consecință a problemelor în relație, a nemulțumirii lor, vor vrea să încerce experiențe și aventuri noi, care le vor aduce adrenalină și îi vor ajuta să uite de viața lor monotonă. Psihologii spun că devin dependenți de a aceste escapade, pentru că, pentru o clipă, uită de problemele și nefericirea lor.

Sunt infideli patologici

Deși, conform experților, sunt cei mai puțini dintre bărbații care înșală, această cauză nu poate fi exclusă. Specialiștii amintesc despre probleme de sănătate mintală precum psihopatia sau narcisismul, care îi determină pe bărbați să comită infidelități, potrivit cdn.com. Ei se gândesc doar la beneficiul lor, fără să cunoască consecințele pe care acțiunile le au asupra celorlalți. Aceștia cred că sunt atât de perfecți, încât orice decizia ar lua, va fi bine.

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
În ce serial apare Lora?
9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *