Cele mai bune condimente pentru carnea de pui, care îi oferă un gust desăvârșit. Fie că alegeţi să o gătiţi la cuptor, fie la gratar, condimentele sunt esenţiale pentru un preparat cu un gust perfect. Astfel că, există anumite condimente, care folosite pe carnea de pui, obțineți un preparat delicios. Pentru a vă convinge că puiul se îmbină perfect cu o gamă largă de mirodenii, vă prezentăm mai jos cele mai bune condimente pentru carnea de pui.
Cele mai bune condimente pentru carnea de pui
Condimentele pentru pui vă poate ajuta să transformați o rețetă simplă, pentru masa de prânz, într-o rețetă spectaculoasă, cu care vă puteți impresiona invitații la petreceri. Puiul poate deveni extrem de gestus dacă îi condimentați cu ingrediente precum:
- Usturoi
- slănină afumată
- miere
- migdale
- şofran
- curry
- ulei de măsline
- ierburi mediteraneene
- caise
- scorţişoară
- vin alb
- marmeladă de portocale cu cimbru
- unt şi lămâie
- vin roşu cu ciuperci
- sos de ciocolată
Alegerea condimentelor este influenţată, desigur, şi de zona în care este gătit puiul, iar dacă francezii preferă puiul gătit simplu, asezonat fin doar cu busuioc sau curry, românilor le place carnea de pui aromată, cu un gust bogat. Primul sfat important este ca puiul să fie pus la marinat, împreună cu mirodeniile, înainte de a fi pus pe grătar sau băgat la cuptor.
Condimente pentru pui la grătar
Carna la grătar este indicată în diete și este mult mai sănătoasă. Ca și condimente, puteți folosi paprica amestecată cu sare, pudră de usturoi şi câţiva stropi de ulei. Toate acestea îi vor da o frăgezime și un gust perfect.

De asemenea mai puteți amesteca și coriandru, ardei iute, chimion şi boabe de muşta, iar acestea vor da o aromă delicioasă cărnii de pui.
Cele mai bune condimente pentru carnea de pui la cuptor
- mărar
- pătrunjel
- busuioc proaspete
- sare
- piper
- ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Un alt amestec potrivit pentru pui este şi cel format din pătrunjel tocat, cibru proaspăt pisat, sare, piper, usturoi tăiat felii şi vin alb. După marinare, puiul se pune în tavă cu tot cu amestecul aromat.
Condimente pentru carnea de pui. Rețete de marinate recomandate de Jamie Oliver
Amestec iute şi parfumat
- 1/2 lingură seminţe de schinduf
- 1/2 lingură boabe de piper negru
- 1 boabă de cuişoare
- 1/2 băţ de scorţişoară
- 2 păstăi de cardamon
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 2 linguri seminţe de fenicul
- 2 linguri seminţe de chimen
- 2 linguri seminţe de coriandru
Se pun toate ingredientele într-o tigaie şi se ţin puţin pe aragaz, la foc mic, după care se zdrobesc până se transformă în pudră. Acest amestec poate fi presărat şi frecat pe carnea de pui.
Amestec de condimente picant
- 2 căţei de usturoi, decojiţi şi zdrobiţi
- 3 linguri fulgi de ceapă
- 2 linguri oregano uscat
- 2 linguri paprica
- 2 linguri ardei iuţi cayenne
- 1 lingură boabe de piper negru, măcinate
Marinată de iaurt, mentă şi limetă
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- câteva linguri de ulei de măsline
Se amestecă toate ingredientele într-un castron şi apoi se toarnă, până la acoperire, peste carnea de pui.
- 1 găletuşă de 500 ml iaurt
- 2 mâini de mentă proaspătă, tocată
- coaja şi sucul de la 2 limete
- 1 lingură seminţe de coriandru, zdrobite