Cele mai frumoase 10 femei din lume. Ele au trăsăturile perfecte. FOTO

Formula pe baza căreia a fost realizat clasamentul este una veche de sute de ani.

Scris de: Daoud Andra

18 Oct. 2022

Atunci când ne gândim la femei frumoase, fiecare avem o listă cu câteva preferințe. Există însă un criteriu matematic în baza căruia se stabilește frumusețea, iar recent un specialist a dat verdictul. Care sunt cele mai frumoase 10 femei din lume, în funcție de cât de armonioase sunt trăsăturile lor?

Cele mai frumoase 10 femei din lume, potrivit științei

Frumusețea este subiectivă, ar spune mulți. Dacă este să ne luăm după zicale precum „frumusețea e în ochii privitorului” sau „nu e frumos ce-ți place ție, e frumos ce-mi lace mie”, este adevărat. Există însă anumite criterii care leagă frumusețea de armonia trăsăturilor feței. Potrivit unei formule folosite de sute de ani, a fost stabilit clasamentul celor mai frumoase femei din lume.

Medicul britanic Julian Da Silva a aplicat formula Phi, folosită în trecut de numeroși artiști, printre care și Leonardo Da Vinci. Astfel, a stabilit care sunt cele mai frumoase 10 femei din lume, în acest moment. Primul loc este ocupat de actrița Jodie Comer, din serialul „Killing Eve”, care a obținut cel mai mare scor în ceea ce privește armonia trăsăturilor.

Jodie Comer a obținut un punctaj de 94,52%, fiind cel mai mare dintre vedetele analizate. Medicul chirurg a explicat că actrița a avut cel mai mare scor în ceea ce privește poziționarea gurii și a nasului: 98,7%. De asemenea, dimensiunea nasului și forma buzelor, precum și poziționarea ochilor i-au garantat primul loc în clasament.

„A avut cea mai mare valoare generală pentru poziționarea nasului și a buzelor și a fost aproape de vârf pentru forma buzelor și poziția ochilor. Bărbia ei este frumos modelată, iar forma generală a feței este cu adevărat frumoasă. Singurul element pentru care a fost depunctată au fost sprâncenele ei, care au obținut un scor mediu de 88%.”, a explicat specialistul.

Cele mai frumoase 10 femei din lume
Jodie Comer este cea mai frumoasă femeie din lume

În casament și-au făcut loc nume celebre de la Hollywood. Așa arată topul celor mai frumoase femei din lume în 2022, potrivit scorului obținut:

1. Jodie Comer – 94,52%

2. Zendaya – 94,37%

3. Bella Hadid – 94,35%

4. Beyonce – 92,44%

5. Ariana Grande – 91,81%

6. Taylor Swift – 91,64%

7. Jourdan Dunn – 91,39%

8. Kim Kardashian – 91,28%

9. Deepika Padukone 91,22%

10. HoYeon Jung – 89,63%

Ce este formula Phi și cum se calculează „raportul de aur”

Formula în baza căreia a fost realizat clasamentul se folosește din cele mai vechi timpuri. Ea a fost aplicată de numeroși arhitecți și artiști, în realizarea unor opere celebre. Formula provine de la grecii antici, care considerau că frumusețea este dată de armonia în ceea ce privește proporțiile. Cu cât scorul dat de proporții este mai apropiat de numărul Phi, care are o valoare de 1,6180, cu atât se consideră că un chip este mai plăcut vizual.

Pentru a determina „raportul de aur”, se măsoară lungimea și lățimea feței. Împărțind lungimea la lățime, trebuie să obținem o cifră cât mai aproapiată de 1,6. Apoi, chipul este împărțit în trei segmente: de la linia părului până la zona dintre ochi, apoi de la zona dintre ochi până la vârful nasului și de la vârful nasului până unde se termină bărbia. Dacă cele trei zone sunt cât de cât egale, se consideră că acela este un chip armonios.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *