Cele mai frumoase muzee din Franța. Trebuie neapărat să le vizitezi

Cele mai frumoase muzee din Franța atrag anual mii de vizitatori. Cu o mulțime de atracții turistice, clădiri și palate care-i reflectă istoria și tradițiile, Franța atrage pasionații de artă și de istorie din toată lumea.
Cele mai frumoase muzee din Franța. Trebuie neapărat să le vizitezi

Franța este una dintre destinațiile cu cele mai frumoase muzee din Europa. Iată doar trei dintre cele mai frumoase muzee pe care trebuie să le vizitezi dacă ajungi pe meleagurile Franței.

Palatul Versailles

Unul dintre cele mai frumoase muzee din Franța este fără doar și poate Palatul Versailles care recreează spiritul perioadelor medievale și renascentiste. Palatul devenit muzeu este înconjurat de fântâni muzicale și grădini spectaculoase. Înăuntru pot fi admirate cele mai frumoase lucrări de artă: artefacte, mobilier, ceramică, sculpturi și picturi faimoase care evocă în cel mai frumos stil istoria franceză.

Palatul Versailles a fost construit pentru a impresiona. Arhitectura care l-a consacrat îmbină deopotrivă stilurile baroc și rococo. Cu toate acestea, anumiți istorici de artă denumesc acum stilul Versailles drept clasicism francez. Asta datorită accentului pus pe simbolurile puterii și dominației atemporale franceze. Muzeul Palatul Versailles poate fi vizitat în fiecare zi, în intervalul orar 09.00 – 17.30, mai puțin lunea, când este închis.

Cele mai frumoase muzee din Franța

Muzeul Van Gogh

Muzeul Van Gogh din Franța este recunoscut pentru cele mai frumoase colecții de imprimeuri franceze. Obiectivul are o istorie îndelungată care marchează a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Această colecție include 200 de picturi, 400 de desene și 700 de scrisori, așadar este una dintre cele mai mari colecții de creații din lume ale lui Van Gogh.

În interiorul muzeului se pot admira și alte lucrări de artă remarcabile ale artistului din perioada impresionista și post-impresionistă. Muzeul Van Gogh este deschis publicului între orele 10.00 -17.00, în fiecare zi, cu excepția zilelor de weekend.

Muzee din Franţa: Luvru, unul dintre simbolurile Parisului

Luvru, unul dintre simbolurile Franței, este printre cele mai faimoase muzee de pe meleagurile franceze. Situat pe malul râului Sena, în centrul orașului, acesta a fost inițial un fort al armatei franceze. Luvru a fost construit în 1190, apoi reconstruit în secolul al XVI-lea pentru a servi drept palat regal și apoi muzeu.

Actualmente, este unul dintre cele mai importante repere de artă din lume, care adăpostește colecții renumite, lucrări de arhitectură, picturi și sculpturi ale celor mai faimoși artiști ai lumii.
Muzeul Luvru este împărțit în șase galerii: greacă, britanică, romană, islamică, orientală și egipteană. Fiecare galerie include colecții superbe de picturi, artefacte și sculpturi din epoca medievală și epoca antică.

Luvru poate fi vizitat în intervalul orar 09.00 – 18.00 în zilele de luni, joi, vineri, sâmbătă și duminică. Este închis marțea, iar miercurea este deschis până la ora 22.00.

sursa: vogue.fr

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Serghei Mizil nu a avut nevoie de scenariu pentru filmul ”Visul”
2 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *