Cele mai pufoase găluște cu prune. 8 trucuri și sfaturi de aur din bucătărie pentru un desert delicios de toamnă

Găluște cu prune. Sfaturi și trucuri de preparare

Ai încercat vreodată să prepari propriile găluște cu prune? Poate te-ai temut că acest proces va fi complicat sau că rezultatul nu va fi pe măsura așteptărilor tale. Nu te îngrijora, avem vești bune! Cu sfaturile și trucurile potrivite poți obține un aluat perfect și realiza găluște cu prune absolut delicioase și irezistibile.

Reguli de bază pentru găluște pufoase cu prune

Găluștele cu prune trebuie să aibă o textură moale și pufoasă, cu un echilibru perfect între aroma ușor acrișoară a prunelor și gustul bogat al aluatului de cartofi. Pentru a obține această combinație perfectă de textură și gust, este crucial să urmezi câteva reguli importante:

Umplutura obișnuită pentru găluștele cu prune constă în prune proaspete, preferabil coapte și mai mici. Prunele verzi pot fi însoțite de un cub mic de zahăr și pot fi tăiate pe jumătate. Totuși, găluștele pot fi umplute și cu alte fructe sau chiar cu gemuri.

Un alt aspect important pentru a obține găluște cu prune delicioase este tipul de cartofi folosit și modul de preparare. Se recomandă cartofii albi și făinoși, care ar trebui fierți întotdeauna în coajă pentru a evita absorbția excesivă de apă și reducerea nevoii de făină.

Atunci când prepari aluatul pentru găluște, acesta ar trebui să fie moale și ușor lipicios. Ouăle sunt de mare ajutor pentru a obține această consistență. Atunci când formezi găluștele, evită să presezi prea tare aluatul în jurul umpluturii. Încearcă să închizi delicat găluștele pentru a forma bile pufoase. Presarea excesivă poate împiedica găluștele să se umfle corespunzător în timpul fierberii.

După ce ai format găluștele, lasă-le să se odihnească timp de câteva minute înainte de a le fierbe. Acest lucru va permite aluatului să se întărească ușor și va contribui la obținerea unei texturi mai bune.

Vezi și Cornuri pufoase cu gem de prune și nuci. Ce trebuie să adaugi pentru un gust deosebit. Așa ies delicioase

De asemenea, este esențial ca apa în care fierbi găluștele să fie fierbinte, dar să nu clocotească. Acest lucru permite găluștelor să se umfle treptat și uniform. Evită să le fierbi prea mult, deoarece s-ar putea întări excesiv. Fierbe-le până când acestea încep să plutească la suprafață și sunt complet coapte în interior, de obicei, timp de aproximativ 5-7 minute.

Pentru a pregăti pesmetul prăjit, topești untul într-o tigaie la foc mediu spre mic, apoi adaugi rapid pesmetul și amesteci folosind o lingură de lemn sau o spatulă. La final, adaugi zahărul, care se va carameliza ușor.

După ce gomboții sunt fierți, îi scoți din oală și îi așezi în tigaia cu pesmet, asigurându-te că îi acoperi pe toate părțile. La final, îi transferi pe un platou și presari zahăr și scorțișoară peste ei.

Vezi și Cu ce să amesteci pesmetul pentru găluștele de prune. Așa vor ieși fragede și cu o aromă mai intensă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Cum alegi vinul potrivit pentru masa de Crăciun: recomandări de la expertii Unvinpezi.ro

Casa și grădina ta: decor și îngrijire

Cum alegi vinul potrivit pentru masa de Crăciun: recomandări de la expertii Unvinpezi.ro

Sărbătorile de iarnă înseamnă mese îmbelșugate, momente petrecute alături de cei dragi și preparate tradiționale care nu lipsesc din nicio casă, de la sarmale și…
Super Tasting pe harta României – un tur național de degustări premium, semnat Paharnicul.ro și Unvinpezi.ro

Utile

Super Tasting pe harta României – un tur național de degustări premium, semnat…

Două platforme dedicate vinului de calitate, Paharnicul.ro şi Unvinpezi.ro, au lansat, începând cu luna mai 2025, „Super Tasting”, un tur naţional de degustări premium, care…
Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…