Cele trei alimente pe care le-a consumat cea mai bătrână femeie din lume. Nu îi lipseau niciodată din meniu

Ce alimente a mâncat cea mai bătrână femeie din lume, care a trăit peste 100 de ani.
Cele trei alimente pe care le-a consumat cea mai bătrână femeie din lume. Nu îi lipseau niciodată din meniu

Cele trei alimente pe care le-a consumat cea mai bătrână femeie din lume sunt dintre cele mai uzuale și sigur le ai acasă. Progresul tehnologiei și noile descoperiri despre modul în care funcționează organismul, cresc speranța de viață.

Totodată, calitatea vieții crește și este posibilă doar datorită obiceiurilor bune. Acest lucru este confirmat și de către cei mai longevivi oameni din istorie.

Jeanne Louise Calment este considerată cea mai bătrână femeie din lume. S-a născut pe 21 februarie 1875 în Franța și a murit pe 4 august 1997, la vârsta de 122 de ani. Este considerată cea mai în vârstă persoană din istoria înregistrată, atât bărbați, cât și femei. Aceasta a consumat zilnic aceste 3 alimente pe care îți recomandăm să le incluzi în alimentația zilnică.

Istoria lui Calment este învăluită în mister, deoarece multe voci susțin că datele despre ea nu ar fi reale. Unii spun că totul a fost o fraudă, deși există și documente care îi susțin povestea. Oricum ar fi, Jeanne a fost deseori întrebată despre secretele ei pentru o viață atât de lungă. Bineînțeles, femeia și-a dezvăluit alimentele preferate pe care le-a consumat pentru a rămâne sănătoasă atât de mulți ani. Iată ce alimente a preferat cea mai bătrână femeie din lume. Nu îi lipseau niciodată din meniu.

Cele trei alimente pe care le-a consumat cea mai bătrână femeie din lume

Cele trei alimente pe care le-a consumat cea mai bătrână femeie din lume

Iată 3 alimente pe care cea mai bătrână femeie din lume le-a consumat zilnic și de care ai nevoie în alimentația ta. Desigur, pe lângă alimentația sănătoasă, și alți factori au influențat longevitatea ei. Viața fără stres, gene bune și condițiile geografice favorabile au contribuit din plin.

În plus, se spune că a practicat scrima până la 85 de ani și a mers pe bicicletă până la bătrânețe, așa că mișcarea făcea parte din obiceiurile sale zilnice. Cele trei alimente pe care Calment le-a consumat zilnic timp de peste 100 de ani au fost ciocolata, uleiul de măsline și vinul de porto.

Ciocolata

Ciocolata neagră este recunoscută pentru beneficiile aduse sănătății. Are antioxidanţi puternici, este un protector al inimii, ajuta la reglarea colesterolului și îmbunătățește funcția creierului și starea de spirit. Pe lângă acestea, are și proprietăți antiinflamatorii.

Cele trei alimente pe care le-a consumat cea mai bătrână femeie din lume – Ulei de măsline

Ajută la reducerea tensiunii arteriale, reduce riscul de boli cardiovasculare, reduce inflamația și ajută la controlul greutății într-un mod sănătos. În plus, crește colesterolul bun, previne diabetul și reduce riscul de tromboză.

Vin

Vinul consumat în porții moderate are multe beneficii. Are antioxidanți, ajută la prevenirea bolilor coronariene și scade colesterolul rău.

Citește aici și despre dieta oamenilor cu IQ de geniu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
9.3 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *