Cheesecake cu cireșe. Rețeta ideală pentru un desert delicios de vară

Cheesecake cu cirese

Vara este sezonul perfect pentru a savura deserturi răcoritoare și delicioase. Unul extrem de delicios și preferat de mulți este cheesecake-ul, iar varianta cu cireșe este pur și simplu irezistibilă. Dulceața și prospețimea fructelor se îmbină perfect cu cremozitatea brânzei, rezultând o prăjitură care va încânta orice iubitor de dulce. Iată cum poți prepara un cheesecake cu cireșe care să devină vedeta mesei tale de vară.

Rețetă de cheesecake cu cireșe

Cheesecake-ul cu cireșe este desertul perfect pentru vară, îmbinând aromele proaspete ale cireșelor cu textura cremoasă și bogată a umpluturii de brânză.

Fie că îl servești la o cină festivă sau la o simplă întâlnire cu prietenii, acest desert va fi cu siguranță apreciat de toată lumea. Iată cum se prepară!

Ingrediente necesare:

Pentru crustă:

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt topit

Pentru umplutură:

  • 600 g brânză cremă (la temperatura camerei)
  • 200 g zahăr
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 4 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 lingură făină

Pentru topping:

  • 300 g cireșe proaspete, fără sâmburi
  • 50 g zahăr
  • lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură amidon de porumb

Mod de preparare:

1. Pregătirea crustei:

Începe prin a zdrobi biscuiții digestivi într-un robot de bucătărie până obții o textură fină, asemănătoare pesmetului. Adaugă untul topit și amestecă bine până când biscuiții sunt complet îmbibați.

Tapetează baza unei tăvi de copt cu diametrul de 23 cm cu hârtie de copt, apoi presează uniform amestecul de biscuiți pe fundul tăvii. Pune tava în frigider pentru a se întări crusta, în timp ce pregătești umplutura.

2. Pregătirea umpluturii:

Într-un bol mare, mixează brânza cremă până devine pufoasă. Adaugă zahărul și continuă să mixezi până când se încorporează complet.

Încorporează smântâna pentru frișcă și esența de vanilie, apoi adaugă ouăle unul câte unul, mixând bine după fiecare. La final, adaugă făina și amestecă până la omogenizare.

3. Coacerea cheesecake-ului:

Toarnă umplutura peste crusta de biscuiți din tavă și nivelează suprafața. Coace cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit la 160°C timp de aproximativ 50-60 de minute, până când marginile sunt ușor aurii și centrul este încă ușor moale.

Oprește cuptorul și lasă cheesecake-ul să se răcească treptat în cuptor, cu ușa întredeschisă, pentru a preveni crăparea.

Citește și Pandișpan cu cireșe, desertul perfect pentru vară. Se prepară simplu și este delicios!

4. Pregătirea topping-ului de cireșe:

Într-o cratiță mică, combină cireșele fără sâmburi, zahărul, zeama de lămâie și amidonul de porumb.

Gătește la foc mediu, amestecând constant, până când amestecul se îngroașă și cireșele eliberează sucul lor. Lasă topping-ul să se răcească complet înainte de a-l turna peste cheesecake-ul răcit.

5. Asamblarea și servirea:

După ce cheesecake-ul s-a răcit complet, toarnă topping-ul de cireșe peste el și întinde-l uniform.

Pune cheesecake-ul la frigider pentru cel puțin 4 ore sau, de preferat, peste noapte, pentru a se întări complet și a dezvolta aromele. Poftă bună!

Citește și Cine a inventat înghețata, de fapt. Nu mulți știu cum a apărut acest desert în România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…