Chirurgul estetician Iancu Morad încurajează tratamentele faciale cu grăsime proprie: „Conține foarte multe celule care ne regenerează în profunzime” VIDEO EXCLUSIV

”Folosim grăsimea, pe care oricine o are în diverse locuri, să adăugăm volum la nivelul feței, ca tratare a cearcănelor”

În timp ce lumea asociază grăsimea cu un lucru inestetic și deloc sănătos, ceea ce și este în unele cazuri, chirurgul estetician Iancu Morad se folosește de ea în anumite tratamente de înfrumusețare sau mai bine zis de întinerire. Medicul estetician a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că, în 2024, grăsimea a devenit foarte valoroasă dacă este prelucrată și folosită corect în anumite tratamente faciale.

”Grăsimea este foarte valoroasă în anumite cazuri”

În ultima vreme, injectarea cu grăsime proprie a devenit o procedură extrem de populară în rândul clinicilor din România. Acest lucru se datorează faptului că din ce în ce mai multe persoane apelează la tratamente de îmbunătățire a calității pieli, tratamente de prevenție, și mai puțin apelează la bisturiu pentru anumite corecții.

”Atunci când discutăm de trenduri încercăm să vedem ce o să fie în viitor. Să știi că le putem împărți în două. Ceea ce înseamnă trend din punctul nostru de vedere, al medicilor, prin care încercăm să explicăm sau să învățăm pacientul. Apoi tratamentele care sunt în trend și continuă să fie în trend”, ne-a explicat medicul estetician.

Chirurgul Iancu Morad se bucură atunci când vede că pacienții au început să fie mult mai receptivi atunci când vine vorba de sfaturile primite din partea medicilor și înțeleg că este mult mai importantă prevenția.

”În primul rând vedem o cerere foarte mare din partea pacienților care vor să-și îmbunătățească aspectul tenului. Vorbim de multiple tratamente. Pacienții au devenit mai atenți la cum arată pielea, să fie mai întinsă, să fie lucioasă, să fie fără pori, fără cicatrici, etc. Trebuie să înțelegem că pielea este construită în mai multe straturi. Dacă ne referim la stratul superior, atunci vorbim în continuare de tratamente cu dermapen, tratamente care ajută foarte mult la textura pielii. Apoi mergem în profunzime și vorbim de mezoderm, cu tratamente injectabile de hidratare. Trendul actual este ca pielea să fie cât mai hidratată, iar asta înseamnă că o piele hidratată îmbrătrânește mai lent”, a completat specialistul.

Citește și: Dr. Iancu Morad ne explică cum putem corecta asimetriile faciale. „Nu cred că o simetrie perfectă este un lucru extraordinar de plăcut” VIDEO EXCLUSIV

De altfel, este mult mai ușor, atât pentru medic cât și pentru pacient, să prevină decât să trateze, iar de cele mai multe ori, rezultatele sunt mult mai eficiente dacă se păstrează pașii corecți și se țin cont de sfaturile primite de la specialiști.

”Este mult mai ușor să prevenim față de să tratăm. Astfel încât, dacă acum 20 de ani vorbeam de chirurgie estetică și menționam niște doamne mai în vârstă care apelau la lifting facial, operație care durează câteva ore și apoi încercau să acopere cicatriciile, în 2024 vorbim de prevenție. Asta nu înseamnă că tratăm persoane la 15 sau la 14 ani, ci înseamnă ca la 20-25 de ani lumea este mai atentă. Pacienții vin la mine și îmi cer niște tratamente care să prevină îmbătrânirea. Deci în continuare vom vedea o scădere a vârstei pacienților, căci aceștia vor să prevină îmbătrânirea”.

Medicul Iancu Morad se bucură că a scăzut media de vârstă a pacienților

Dat fiind faptul că tehnologia medicală evoluează constant, medicii esteticieni se pun la punct cu toate actualizările și vin în ajutorarea pacienților.

”Mai vorbim despre tratamente personalizate. Folosim din ce în ce mai mult aparatură nouă, unde folosim niște tehnici pe realitatea inteligentă. Putem folosi în momentul de față tot felul de aparate care analizează diferit tenul, putem să vedem unde avem asimetrie, unde necesită mai mult tratament, mai mult volum, hidratare în plus. Acum sunt aparate cu fotografie 3D cu care se analizează tot corpul, putem să simulăm rezultatele astfel încât și noi, medicii, putem oferi pacienților tratamente personalizate”, ne-a mai declarat specialistul.

De aceea, în momentul de față, recomandă tratamentele cu grăsime proprie și celule stem. Pe de-o parte pentru că sunt mult mai naturale, iar pe de altă parte că sunt mai eficiente și cu de lungă durată.

”Pacienții vor din ce în ce mai multe tratamente naturale. Vorbim aici de trenduri care au fost în trecut și care revin cu forță în 2024, mai precis tratamentele cu grăsime proprie. Pur și simplu, trebuie să înțelegem că grăsimea este foarte valoroasă în anumite cazuri. În acest caz este foarte valoroasă. Folosim grăsimea, pe care oricine o are în diverse locuri, să adăugăm volum la nivelul feței, ca tratare a cearcănelor. Grăsimea conține foarte multe celule stem, celule care ne regenerează în profunzime. Putem să alegem doar acest tip de celule stem, din jurul grăsimii, să le refolosim la nivelul feței, gât, decolteu, pentru tratamente de regenerare”, ne-a mai explicat Iancu Morad.

Spre deosebire de injecțiile cu toxină botulinică sau cu acid hialuronic, injectarea cu grăsime proprie se menține și până la 15 ani, cu menționarea că periodic se vor face anumite retușuri și ajustări.

”Trebuie să înțelegem că odată ce este injectată, grăsimea, care este prelucrată prin diverse tehnici, corect, o cantitate corectă, se menține ani de zile. Am pacienți pe care i-am injectat de aproximativ acum 12-13 ani. Normal că noi, din păcate, continuăm să îmbătrânim și mai adăugăm puțin, dar ea rar se absoarbe în totalitate. Este unul dintre tratamentele mele preferate și clar o să vedeți o creștere foarte mare și în 2024. Când vorbim de tratamentele cu grăsime sau lipofilling vorbim despre tratamente mai complexe, se face o anestezie locală, se recoltează un pic de grăsime. E altceva când apelăm la tratament cu acid hialuronic, unde am desfăcut seringa și în 5 minute s-a terminat tratamentul. Dar rezultate nu se compară. Fiecare persoană îmbătrânește diferit, are necesități diferite. Din această cauză consultațiile sunt foarte importante”, a explicat medicul estetician.

Citește și: Totul despre operațiile estetice, în rândul minorilor. Iancu Morad, doctor chirurg: „Uneori, părinții iau hotărâri nerealistice” EXCLUSIV

De reținut este faptul că lumea ar trebui să facă diferența între injecțiile cu toxină botulinică, cu acid hialuronic și cele cu grăsime proprie. Fiecare dintre ele are o însemnătate, un scop diferit și de multe ori chiar și rezultate diferite.

”Persoanele doresc rezultate din ce în ce mai naturale, să nu fie nimic vizibil. De aceea eu recomand baby botox. Să ne înțelegem. Cu botox tratăm ridurile de expresie, putem ridica puțin sprâncenele. Botoxul relaxează niște mușchi, se întind mușchii, se ridică și dispar ridurile. Acidul hialuronic se injectează la nivelul inferior: cearcăne, pomeți, nas, buze și riduri. Sunt două tratamente diferite”, a mai explicat chirurgul estetician Iancu Morad pentru EGO.ro.

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre Kate Middleton! Chiar Prinţul William a recunoscut, situaţia e îngrijorătoare
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre...
Monica Bîrlădeanu le-a transmis credincioșilor ce să facă în Săptămâna Mare! „Iartă și cere-ți iertare!“
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce...
Mâine este ziua ta: descoperă ce te așteaptă în privința banilor și a sănătății
Horoscop Weekend 3-5 Mai 2024. Previziuni Astrale Luminoase pentru Fiecare Zodie
6 zodii la un pas de o zi care le poate schimba viața. Ce surprize...
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia...
Soția lui Kanye West a întors toate privirile cu o nouă ținută controversată. Bianca Censori...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *