Cinci proceduri pentru îngrijirea tenului în sezonul rece. Cele mai bune metode pentru un ten frumos și luminos

Tenul are nevoi specifice în sezonul rece

Scris de: Daoud Andra

25 Oct. 2022

Cinci proceduri pentru îngrijirea tenului în sezonul rece. Cele mai bune metode pentru un ten frumos și luminos

Pielea are nevoie de îngrijire indiferent de sezon. Tenul trece prin schimbări numeroase pe parcursul unui an, iar nevoile lui se modifică, de la un anotimp la altul. În ceea ce privește îngrijirea tenului în sezonul rece, există câteva sfaturi de care trebuie să ținem cont pentru a avea o piele luminoasă și sănătoasă.

Sfaturi pentru îngrijirea tenului în sezonul rece

Fiecare anotimp vine la pachet cu provocări diferite în ceea ce privește îngrijirea pielii. Atunci când vremea se răcește, tenul are nevoie de o hidratare mai intensă, iar rutina trebuie adaptată în funcție de nevoile pielii. Pentru ca pielea să nu își piardă strălucirea, este nevoie să aibă parte de produsele potrivite. De asemenea, nu trebuie neglijată nici protecția solară, chiar dacă razele soarelui nu mai sunt așa puternice precum vara.

În funcție de tipul de ten, vom alege produse a căror formulă să corespundă nevoilor pielii. Dermatologii recomandă ca toamna și iarna să optăm pentru creme bogate în ceramide și acizi grași, pentru că acestea asigură o hidratare optimă.

„Cremele care conțin ceramide, acizi grași sănătoși, asigură un nivel de hidratare optim, de asemenea produsele pe bază de acid hialuronic se pot dovedi un aliat în această perioadă”, explică Dr. Ana Grigorescu, medic specialist dermatolog.

Injecțiile cu acid hialuronic pot contribui, de asemenea, la hidratarea în profunzime. Acidul hialuronic injectat intradermic, combinat cu proceduri de exfoliere, duc la efecte vizibile imediat.

„În sezonul rece este cel mai bun moment pentru a scăpa de celulele moarte ale pielii. Microdermabraziunea este o procedură dermatocosmetică neinvazivă, care are scopul de a exfolia stratul superficial pentru a obține reîntinerirea și curățarea tenului. Efectul se observă imediat după procedură: pielea este mai fină, mai curată și se reduc punctele negre și porii dilatati, în funcție de tipul tenului pacientului”, a mai explicat specialista.

cinci proceduri pentru ingrijirea tenului in sezonul rece
Tenul are nevoie de o îngrijire specifică în sezonul rece

Peelingul chimic, ideal în sezonul rece

Toamna și iarna putem folosi în siguranță exfolianți chimici, care au multiple beneficii pentru ten. Aceștia ajută la diminuarea ridurilor, a porilor dilatați, fac tenul mai luminos, îndepărtează imprefecțiunile și reglează secreția de sebum. Dacă vrei o exfoliere chimică în profunzime, o poți face la o clinică de înfrumusețate.

„Alte proceduri care se pot efectua când pielea nu este expusă la soare sunt proceduri laser, cum ar fi CO2 și ResurFx, sau microneedling, având ca efect corectarea imperfecțiunilor de la nivelul pielii și reducerea ridurilor fine”, a mai explicat medicul dermatolog.

Din kit-ul pentru îngrijirea pielii toamna și iarna nu trebuie să lipsească produsele pentru buze și pentru ochi. Balsamul de buze protejează împotriva uscăciunii provocate de vânt, iar cremele pentru ochi asigură o hidratare mai intensă a zonei. Pentru îngrijirea corpului, este ideal să optăm pentru creme hidratante, nu pentru uleiuri.

„Balsamul de buze care are în compoziție ceară naturală, extracte din jojoba, shea și migdale, vitaminele A, E și filtre UV, are rolul de a hidrata, previne uscarea, descuamarea sau apariția fisurilor și protejează împotriva îmbătrânirii premature.

Și produsele pentru corp trebuie să fie hidratante în această perioadă, iar în funcție de preferință există produse cu textura mai lejeră sau mai grasă. Un lucru este însă cert: nu sunt indicate uleiurile deoarece ele doar ‘balonizează’ celulele moarte, dând o falsă senzație de hidratare”, atrage atenția medicul dermatolog.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a participat Jorge la Survivor All Stars, de fapt
7 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Dumnezeule! Ce a spus Prinţul William despre Kate, după vestea BOLII CUMPLITE. Au fost lacrimi:...
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de...
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum s-a împrietenit cu medicul Ana Aslan
Cum a scris 'canadianul' TJ Miles numele Alexandrei Duli, pe bilețelul de nominalizare la Survivor...
De necrezut! Ce relație au acum Anamaria Prodan și fina Andreea Tonciu: „Pentru mine e...
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama...
Cât costă să petreci 1 Mai în complexul Andreei Esca! Vilele luxoase sunt în Valea...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum a devenit prieten cu Ana Aslan
Horoscop 20 Aprilie 2024. Astazi, Racul va fi pus in situatii dificile, Sagetatorul va face...
Horoscop Zilnic Sâmbătă 20 Aprilie 2024. Nativii din zodia Taur vor avea câteva discuții mai aprinse,...
Ești pregătit? Mâine, fiecare zodie primește cheia succesului
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
Nadia Comăneci, apariție de excepție la premiera documentarului despre Ilie Năstase. Cine este celebrul sportiv...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *