Cine este Amanda Anisimova, adversara Simonei Halep din sferturile de la Wimbledon 2022

Simona Halep și Amanda Anisimova se vor întâlni în sferturile de finală de la Wimbledon 2022.
Cine este Amanda Anisimova, adversara Simonei Halep din sferturile de la Wimbledon 2022

Cine este Amanda Anisimova, adversara Simonei Halep din sferturile de la Wimbledon 2022. Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon 2022 după ce a spulberat-o în două seturi pe favorita numărul patru a competiției, iberica Paula Badosa, scor 6-1, 6-2. În următorul meci, Halep o va întâlni pe americanca Amanda Anisimova. Meciul este programat miercuri, la o oră care va fi anunțată de organizatori.

Cine este Amanda Anisimova, adversara Simonei Halep din sferturile de la Wimbledon 2022

Amanda Anisimova (20 de ani, 25 WTA) este considerată una dintre marile speranțe ale tenisului american. În optimilie de finală de la Wimbledon 2022, Amanda a trecut fără emoții de franțuzoaica harmony Tan (115 WTA), învingând-o cu scorul de 6-2, 6-3, într-un meci care a durat o oră și 15 minute.

Stilul de joc al americancei este unul agresiv, care ar putea să o incomodeze pe Simona Halep. Îi place să controleze raliurile, să lovească puternic cu lovitura de forehand și să facă des pasul în față.

Cele două sportive s-au întâlnit până acum de trei ori, românca fiind în vantaj în partidele directe cu 2-1. Simona Halep a câștigat contra Amandei Anisimova în turul 3 la Roland Garros, în 2020, scor 6-0, 6-1 și în sferturile de finală de la Bad Homburg de anul acesta, scor 6-2, 6-1. Americanca a obținut prima victorie contra sportivei din Constanța în sferturi la Roland Garros 2019, scor 6-2, 6-4.

Tânăra jucătoare din SUA a câștiat până acum în carieră două turnee: Bogota, în 2019 și Melbourne Summer Set, anul acesta. La ultimul dintre ele, sportiva americană a fost susținută din tribune de fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill. Între timp, australianul a întrerupt colaborarea cu Anisimova. În plus, Amanda a cucerit titlul la US Open, în 2017, la junioare.

Amanda Anisimova
Amanda Anisimova

Anisimova a început să joace tenis la 2 ani

Amanda provine dintr-o familie cu origini ruse. Părinții și sora ei mai mare, Maria, s-au mutat în 1998 în SUA. Patru ani mai târziu a venit pe lume Amanda, care a început să joace tenis la doar doi ani.

Primul antrenor al Amandei a fost chiar tatăl ei, care a deprins tainele acestui sport alături de fiicele sale. Sacrificiile pe care le-au făcut părinții pentru ca fiicele lor să performeze în acest sport au fost însă imese. Acest lucru este confirmă inclusiv Nick Saviano, unul dintre mentorii americancei la academia căruia se antrenează Amanda.

Anisimova a beneficiat de la o vârstă fragedă de o echipă cu preparator fizic, cu antrenor sau cu manager, ea fiind reprezentată de celebra firmă IMG.

După ce a cucerit titlul la US Open, la junioare, în 2017, Anisimova a refuzat să mai participe la turnee pentru categoria respectivă de vârstă.

Tot în 2017, la vârsta de doar 15 ani, a debutat pe tabloul principal al unui turneu de seniori de Grand Slam grație unui wildcard. A pierdut însă în primul tur în fața japonezei Kurumi Nara.

A trecut prin momente dificile în 2019, când tatăl ei a încetat din viață, motiv pentru care s-a retras de la ediția din anul respectiv a US Open.

Simona Halep, nerăbdătoare de duelul cu Anisimova

Simona Halep arată o poftă de joc deosebită și asta s-a văzut și în meciul din optimi contra ibericei Paula Badosa (24 de ani, 4 WTA), pe care a învins-o fără drept de apel, scor 6-1, 6-2.

„De abia aştept următorul meci, sper să joc la fel de bine precum astăzi. Mi-a lipsit enorm Wimbledon, joc pentru prima dată în ultimii trei ani”, a declarat Simona Halep după victoria cu Paula Badosa.

Simona Halep are în palmares două turnee de Grand Slam: Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019). De asemenea, a mai jucat alte trei finale de Mare Șlem: Roland Garros (2014, 2017) și una la Australian Open (2018), pe care, din păcate, le-a pierdut.

De-a lungul carierei, Halep a câștigat 23 de titluri WTA la simplu și a disputat 18 finale, fiind cea mai titrată jucătoare de tenis din istoria României. În plus, ea a ocupat prima poziție în clasamentul mondial timp de 64 de săptămâni, în două rânduri, între anii între 2017 și 2019, fiind a zecea jucătoare din istoria tenisului în clasamentul longevității ca lider al circuitului.

Simona Halep este sigura campioană de pe iarba londoneză care a rămas în circuit în ediția de anul acesta turneului de la Wimbledon.

Meciul dintre Simona Halep și Amanda Anisimova din sferturile de finală de la Wimbledon este programat miercuri, 6 iulie, de la o oră care va fi anunțată de organizatori, cu începere după ora 13:00.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *