Cine este bărbatul care a sfătuit-o pe Lidia Buble cât să dea șpagă la poliție. Motivul pentru care era urmărit de DIICOT

Bărbatul era, la rândul său, anchetat de procurori

Scris de: Daoud Andra

26 Nov. 2022

Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare, după ce a mituit doi polițiști de la Brigada Rutieră. Cântăreața nu va ajunge după gratii, însă este obligată să efectueze 90 de zile de muncă în folosul comunității. Interesant este că procurorii au aflat de fapta Lidiei, în timp ce anchetau pe altcineva, mai exact pe bărbatul care a sfătuit-o să dea mită.

Cine a sfătuit-o pe Lidia Buble cât să dea șpagă polițiștilor

Lidia Buble a fost vizată de o anchetă penală, pentru dare de mită. În urmă cu mai bine de un an, artista a fost oprită în trafic, noaptea, de doi polițiști. Pentru a nu fi sancționată, artista a decis să le dea șpagă celor doi agenți. Înainte de a le da banii s-a sfătuit însă, la telefon, cu un prieten care era, la rândul lui, vizat de o anchetă penală.

Apelurile bărbatului erau interceptate și în acest fel au aflat procurorii despre faptul că artista a mituit doi polițiști. Amicul Lidiei Buble era anchetat pentru trafic de droguri, într-un dosar mai amplu, deschis la DIICOT Ploiești, în anul 2020.

Procurorii au demarat atunci o anchetă pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și fals, care viza o firmă din Ploiești. Firma respectivă încheiase, în 2018, un acord cu Ministerul Apărării, pentru a furniza combustibil turboreactor de aviație către unitățile aflate în subordinea MApN. La doi ani după încheierea acordului, autoritățile au deschis o anchetă.

Printre cei vizați s-a numărat și șeful de depozit al firmei respective, dar și un fost director financiar al firmei. Acesta din urmă este prietenul Lidiel Buble, cel care a sfătuit-o asupra sumelor pe care să le dea polițiștilor pentru a scăpa de amendă. Bărbatul avea telefonul interceptat, iar conversația dintre el și artistă din noaptea cu pricina a ajuns în atenția procurorilor, care au deschis un nou dosar penal, de data aceasta pe numele Lidiei.

Cum a motivat artista gestul

Fapta a avut loc în ianuarie 2021, când încă se circula pe bază de declarație pe propria răspundere pe timp de noapte. Lidia Buble a fost oprită în trafic de doi agenți de poliție și, știind că a consumat alcool și că risca să rămână fără permisul de conducere, a început să negocieze cu unul dintre ei.

Artista nu avea bani asupra sa, așa că i-a spus agentului să o însoțească până acasă și apoi la bancomat, pentru a scoate bani. Între timp, s-a sfătuit la telefon cu bărbatul care i-a spus cum să procedeze și ce sumă să dea pentru a scăpa de sancțiune. Luată la întrebări de procurori, Lidia Buble și-a recunoscut fapta și a colaborat cu anchetatorii. A venit însă cu o versiune proprie asupra întâmplării, spunând că agentul i-a cerut bani.

„Mi-au bătut în geam polițiștii, eu stăteam la semafor. (….) Mi-a cerut bani polițistul ca să mă lase să plec, am fost și la telefon instigată, m-au băgat pe bancheta din spate. Am scos 900 de lei, m-am așezat în dreapta și mi-au făcut semn să pun banii în locul acela în care se pun paharele.”, a declarat Lidia Buble despre ce s-ar fi întâmplat atunci.

La aproape doi ani de la comiterea faptei, judecătorii au dat verdictul. Lidia Buble și-a aflat sentința la mijlocul lunii noiembrie, atunci când ancheta s-a finalizat.
Cine este barbatul care a sfatuit-o pe Lidia Buble sa dea spaga la politie
Lidia Buble a fost condamnată pentru dare de mită

Cum a decurs conversația în urma căreia procurorii au intrat pe fir

Stenogramele conversației dintre Lidia Buble și bărbatul cu care s-a sfătuit asupra șpăgii  sunt și ele la dosar. Discuția dintre Lidia Buble și prietenul ei a decurs în felul următor:

Doamnă (Lidia Buble – n.r.): Băi, nici nu-ţi vine să crezi, dacă îţi zic! Doamne, ce idiot! Deci fii atent! Doamne fereşte! Asta pe lângă faptul că… Nu, vine după mine până acasă, să iau cardu’, să-i dau bani, dacă-ţi vine să crezi!

Bărbat: Cum îl cheamă?

Doamnă: Nu ştiu cum îl cheamă, da’ avea vrăjeală în el, efectiv… Deci… ăsta cred… eu nu ştiu ce se aştepta … adică … el … Doamne… (râde neinteligibil) niciodată nu mi s-o întâmplat aşa ceva. Efectiv, deci se dădea la mine la modul ăla nesimţit, şi-mi zicea: „Ce să… ce să facem domnişoara…?”. „Dă-mi amendă, cum ce să faci?” (…)”Păi… ştiţi că între două mii cinci sute şi nu ştiu cât… amenda …” Zic: „OK. Dă-mi amendă! Muream de sete, ce vrei să fac? Dă-mi amendă!” (…) Păi da… nu ştiu cum să facem, că nu, amendă nu v-aş da, poate ne … ăăă… calculăm altfel”.

Doamnă: Şi zic: „Aaa! Păi zi aşa! Ce vrei, bani? Vii după mine până acasă, ce să fac? N-am nimic la mine! Am luat bani să iau apă, nu mi-am luat bani să…”. Şi vine, mă, după mine ăsta,… (râde) Doamne… mă crucesc, nu-mi vine să cred! Da, mă duc să iau cardu’… nici nu ştiu, câţi bani se dă? Eu n-am dat în viaţa mea şpagă la poliţişti. E prima dată, efectiv, ăsta e un … p… d-ăsta de 27 de ani, 28 de ani, nu ştiu cât are, până în 30, maximum, nu are mai mult de 30.

Bărbat: Da, da, da. Ăăă… dă-i cinci sute de roni.

Doamnă: Vaai! Da’ apropo, ştii ce … ştii de ce-mi era frică? Pentru că el a coborât din maşină, Doamneee, numai Dumnezeu nu ştiu… nu ştiu cum l-am luat, l-am îmbârligat, coborâse cu fiola, îmi era că dacă mi-o pune… Da, da, da! Ştiu… Eu tocma’ eram pe Whatsapp-ul cu tine şi îţi scriam, după aia ştergeam, ştii? Că tu… asta vroiam să-ţi spun!

Bărbat: Bă, spune-i că… da, eşti prietenă cu…, să nu-ţi pună fiola! Deci orice ai face, nu sufli în fiolă! Că odată ce ai suflat în fiolă aia se înregistrează şi e foarte complicat să… rezolvi.

Doamnă: L-am luat cu… l-am luat cu vrăjeală, zic: „Tu nu vezi că am trei sticle de apă lângă mine? Muream de sete în casă, nu mai puteam! (râde).”Păi şi eu vă cred, dar ce să facem? Că nu aveţi documentele, că nu aveţi…”… Nu mi-am luat nimic la mine, n-am luat nici permisu’, nimic! Şi am deschis sticla de apă şi am început să beau ca disperata. Zic, mamă dacă îmi pune ăsta… am luat şi o gumă (râde).

 

Urmăriți EGO.ro și pe
Am aflat ce face Vlad ca să evite certurile!
1 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.