Lovitură grea pentru Lidia Buble! A fost condamnată la un an de închisoare. Decizia judecătorilor

Lidia Buble și-a aflat sentința în dosarul de dare de mită

Scris de: Daoud Andra

17 Nov. 2022

Lovitură grea pentru Lidia Buble! A fost condamnată la un an de închisoare. Decizia judecătorilor

Lidia Buble și-a aflat sentința în dosarul de dare de mită. Tribunalul București a pronunțat joi, 17 noiembrie, decizia în cazul cântăreței. Magistrații au condamnat-o pe Lidia la un an de închisoare cu suspendare, după ce a fost interceptată în timp ce dădea mită unor polițiști care au oprit-o în trafic.

Lidia Buble, condamnată la un an de închisoare

După luni întregi de stres, Lidia Buble a aflat decizia magistraților, în dosarul în care era judecată. Cântăreața a fost condamnată joi, 17 noiembrie, la un an de închisoare cu suspendare. Lidia era cercetată după ce la începutul anului 2020, a mituit doi polițiști de la Brigada Rutieră. Se întâmpla în plină pandemie, când circulația pe timp de noapte era interzisă fără un motiv întemeiat.

Artista a fost oprită în trafic de agenți, însă nu avea declarație. Pentru a nu primi amendă, ea și-a sunat un prieten și i-a cerut sfatul. Nu știa că acesta avea telefonul interceptat și a vorbit cu el despre cum avea să le dea mită celor doi agenți, pentru a scăpa de probleme. Procurorii s-au sesizat și au deschis un dosar pe numele ei, iar astăzi au dat verdictul.

„În baza de art. 290 alin. (1) C. pen., cu aplic. art. 75 alin. (2) lit. „a” şi „b” C. pen. cu aplicarea art. 396 alin. 10 c.pr.pen. condamnă inculpata BUBLE LIDIA, fiica lui ………………………………., la pedeapsa de 1 an închisoare pentru infracţiunea de dare de mită. În baza art. 91 c.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind termen de încercare pe o durată de 2 ani.

În baza art. 93 alin. 1 şi alin. 2 lit. b c.pen pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii:

a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta;

b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d)să comunice schimbarea locului de muncă;

e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

f) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii în comunitate”, se arată în decizia transmisă de judecătorii Tribunalului București, potrivit Fanatik.

lidia buble
Artista a fost interceptată în timp ce dădea mită

Artista și-a recunoscut fapta

Deși la început a negat acuzațiile, ulterior a colaborat cu anchetatorii și și-a recunoscut fapta. Lidia Buble le-a povestit anchetatorilor propria versiune asupra nopții în care a dat mită. Ea a spus că polițiștii care au oprit-o în trafic i-ar fi cerut bani și pentru că nu avea asupra ei, le-a spus să o urmeze la un bancomat, pentru a scoate bani.

„Mi-au bătut în geam polițiștii, eu stăteam la semafor. (….) Mi-a cerut bani polițistul ca să mă lase să plec, am fost și la telefon instigată, m-au băgat pe bancheta din spate. Am scos 900 de lei, m-am așezat în dreapta și mi-au făcut semn să pun banii în locul acela în care se pun paharele”, a declarat Lidia Buble despre ce s-ar fi întâmplat atunci.

1.6 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.