Cine este Costin Giurgea, prezentatorul emisiunii „Superspeed”. „De mașini m-am lipit pe la 4-5 ani, când m-au pus ai mei într-o mașinuță cu pedale” EXCLUSIV

Care sunt cele mai spectaculoase mașini pe care le-a testat

Pasionații de mașini puternice urmăresc cu interes în fiecare săptămână emisiunea „Superspeed”, însă puțini sunt cei care știu și cine este producătorul și prezentatorul acestei emisiuni. EGO.ro a stat de vorbă cu Costin Giurgea despre mașini viteză, despre începuturile lui în acest domeniu, dar mai ales despre cum este atunci când nu-l vedem pe micile ecrane. Care sunt cele mai spectaculoase mașini pe care le-a testat, dar și cum reușește să-și mențină calmul la volan, ne spune chiar el în interviul de mai jos.

EGO.ro: Când ți-ai descoperit această pasiune pentru testarea și analiza mașinilor și motoarelor de toate tipurile?

Costin Giurgea: În mod previzibil, de mașini m-am lipit pe la 4-5 ani, când m-au pus ai mei într-o mașinuță cu pedale. Practic, am învățat să parchez corect mult înainte să-mi iau permis. Apoi, prin facultate am început să scriu pentru FHM, am făcut o rubrică de mașini, iar apoi am fost „pescuit” la Top Gear, lucru care mi-a pecetluit traseul ulterior.

Au existat persoane în viața ta care ți-au insuflat această dorință de a explora autovehicule? O rudă, un prieten de familie, poate un vecin…

Tata m-a învățat să conduc, iar Marcel, un tip fabulos care era șofer pe un camion Saviem, m-a învățat cum să relaționez cu mașinile. Pentru tata mașinile erau doar un mijloc de a ajunge din punctul A în punctul B, dar pentru Marcel e clar că aveau suflet.

Toți oamenii visează să lucreze într-un domeniu care îi fascinează, astfel încât munca să devină o plăcere. Ce sfat ai pentru cei care încă nu și-au descoperit vocația?

Să nu se oprească din căutat. Ceva, ceva, trebuie să fie. Oricum, eu cred că până la urmă fiecare dintre noi ajunge să facă măcar ceva cu care să fie mulțumit, dacă nu găsește chiar ceva care să-i placă cu adevărat. Cred că este important să ne lăsăm libertatea de a explora diferite trasee în viață. Și, cel mai important, un lucru pe care l-am învățat târziu: înțeleg că în viață poți să fii un bun profesionist, avocat, doctor, jurnalist, un bun manager sau un bun antreprenor. Experiența m-a învățat că nu e bine să încerci să le faci pe toate trei odată.

„Când eram în facultate am jucat Max Payne II 18 ore non-stop”

Spune-ne câteva lucruri pe care oamenii nu le știu despre Costin Giurgea, persoana pe care o vedem pe micile ecrane în fiecare sâmbătă dimineața.

Când s-a lansat seria de episoade 24, am văzut primul sezon în 24 de ore. În timp real, practic. Când eram în facultate am jucat Max Payne II 18 ore non-stop, timă în care am mâncat un cârnat și o felie de cozonac. Am leșinat pe pat de somn, am dormit 4-5 ore, după care m-am trezit și am mai jucat 10 ore, până când am terminat jocul. Și încă ceva: nu am băut niciodată alcool.

În numeroase ediții din emisiunea „Superspeed” la Pro Tv ai condus mașini extrem de puternice, greu de stăpânit și scumpe. Care a fost cel mai spectaculos reportaj din cariera ta de până acum?

E simplu: aventura cu Porsche de la Stuttgart din vară. Am condus acolo 959, Carrera GT și 918 Spyder, cele trei supercaruri pe care le-a făcut Porsche de-a lungul anilor. Mașinile astea sunt nu doar extrem de rare, dar și extrem de scume, se vând la licitații în mod obișnuit cu prețuri între 1,5 și 2 milioane de euro, fiecare. E o nebunie să mă gândesc că oamenii de la Porsche le-au scos din muzeu și mi le-au dat să le conduc pentru „Superspeed” la Pro Tv, dar asta chiar s-a întâmplat. A fost cu siguranță una dintre cele mai spectaculoase experiențe de până acum. Acolo sus, în top, lângă toate mașinile conduse din Țiriac Collection, care este o galerie absolut fabuloasă.

Dacă ai putea conduce o singură mașină pentru tot restul vieții tale, ce ai alege?

Porsche 911

Costin Giurgea
Costin Giurgea

„E o nebunie să mă gândesc că oamenii de la Porsche le-au scos din muzeu și mi le-au dat să le conduc”

Ce alte pasiuni și hobbyuri are prezentatorul Tv al celei mai cunoscute emisiuni auto din România?

Geopolitica, ceasurile, călătoriile și motociclismul.

Multe persoane au urmărit emisiunea încă de la început, iar o întrebare care stă pe buzele tuturor este cum ai primit vestea plecării lui Tudor Bratu?

Eu și Tudor avem o istorie care a început pe vremea în care făceam împreună revista Top Gear România. Sunt practic zeci de ani de când ne cunoaștem, prin urmare nu pot decât să mă uit înapoi cu dragoste la toată perioada în care am făcut lucruri împreună. I-am urat tot binele din lume când mi-a spus că își continuă drumul singur.

„Am început să aplic tehnici de condus defensiv pe care le-am deprins la Academia Titi Aur”

Mai păstrezi legătura cu el?

Sunt convins că ni se vor mai intersecta traseele.

Cu toții știm că siguranța este pe primul loc, indiferent de domeniul la care facem referire. Ai avut vreodată parte de un eveniment neplăcut în ceea ce privește testarea sau condusul unei mașini?

Am mai avut accidente minore, dar majoritatea în tinerețe. Vaaai, am ajuns la vârsta la care să spun asta: „în tinerețe”. De ceva vreme însă, am început să aplic din ce în ce mai mult tehnici de condus defensiv pe care le-am deprins la Academia Titi Aur și pare că funcționează. Când te sui la volan este important să știi nu doar cum să conduci, ci să știi să anticipezi și să te ferești de alți participanți în trafic, care pot fi mai nepricepuți, mai neatenți sau chiar mai rău intenționați. Recomand cursurile astea tuturor. O să ne deplasăm cu toții în mai mare siguranță.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9.5 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Anunţul MOMENTULUI făcut de Buckingham! Este vorba despre Regele Charles, era DE AŞTEPTAT
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
În ce zile o să ai cel mai mare succes în luna Mai 2024 în...
Horoscop 27 Aprilie 2024. Astazi, Taurii trebuie sa faca o schimbare majora, Pestii vor realiza...
Un val de liniște și prosperitate se pregătește să învăluie șase zodii. O zi cu...
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *