Cine este Elon Musk și cum a ajuns cel mai bogat om din lume. Povestea neștiută a miliardarului excentric

În 2008 a fost la un pas de faliment
Cine este Elon Musk și cum a ajuns cel mai bogat om din lume. Povestea neștiută a miliardarului excentric

Elon Musk este cunoscut în lume drept cel mai bogat om al planetei. Dar cine este el cu adevărat și cum a ajuns să aibă o avere colosală? A trecut printr-o mulțime de situații grele.

Cine este Elon Musk și cum a ajuns cel mai bogat om din lume

Elon Musk are în prezent o avere de 220 de miliarde de dolari, echivalentul a 80% din Produsul Intern Brut al României estimat pentru anul 2022. Drumul său până la o așa avere nu a fost deloc ușor. A trecut printr-o mulțime de probleme și a fost chiar și la un pas de faliment, scrie playtech.ro.

„Ia viața în râs, dar învață să câștigi”, pare să fie sloganul lui Elon Musk.

A renunțat la facultate din a doua zi. A lansat prima companie de software împreună cu fratele său și a convins un investitor că merită 341 de milioane de dolari. Astfel afacerea i-a adus lui Elon Musk suma de 22 de milioane. Ulterior a fondat un site de online banking și a pus și bazele firmei de plăți electronice Pay Pal. Ulterior a vândut-o pentru a pune bazele SpaceX.

Elon Musk este pasionat de vehicule electrice, motiv pentru care a fondat compania Tesla, dar are și o companie de servicii energetice solare, una de cercetare care promovează inteligența artificială, una de neurotehnologie și una de infrastructură. Nu toate au funcționat perfect încă de la început. În anul 2008 Elon Musk a fost la un pas de faliment. S-a redresat rapid.

Cea mai recentă achiziție a lui Elon Musk este Twitter. A cumpărat compania cu 44 de miliarde de dolari. Ulterior a concediat mai mulți directori de la Twitter, inclusiv șeful cel mare.

Elon Musk viața personală tumultoasă

Elon Musk a trecut prin trei divorțuri, două dintre ele de aceeași femeie. Potrivit informațiilor din presa, are mai multe copii din mai multe relații. Numele unuia dintre fiii lui Elon Musk poartă numele Xavier, inspirat din personajul de benzi desenate, profesorul Xavier.

Elon Musk are sindromul Asperger

Elon Musk a fost diagnosticat cu sindromul Asperger, sindrom care face parte din tulburarea de spectru autist. Acest grup de tulburări mintale afectează dezvoltarea abilităților sociale și de comunicare.

Mama lui Elon Musk, Maye, este model

Maye Musk, mama lui Elon, este model de mai bine de 50 de ani. Aceasta este foarte activă în prezentările de modă, dar și pe rețelele de socializare, acolo unde postează des fotografii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.3 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *