Cine este femeia pe care Toto Cutugno a iubit-o toată viața. Ea l-a ajutat să depășească traumele din copilărie

Femeia care i-a fost cel mai mare sprijin regretatului artist
Cine este femeia pe care Toto Cutugno a iubit-o toată viața. Ea l-a ajutat să depășească traumele din copilărie

Toto Cutugno a avut o viață de poveste, motiv pentru care biografia lui este tradusă în peste 55 de limbi. La finalul lunii aprilie 2022, starea lui de sănătate s-a degradat, a fost internat în spital, iar medicul i-a refuzat orice formă de efort, obligându-l să-și anuleze toate concertele programate, inclusiv cel pe care ar fi trebuit să îl susțină în România.

Viața tumultoasă a lui Toto Cutugno

Compozitorul și cântărețul italian Toto Cutugno s-a născut pe data de 7 iulie 1943, în micul orășel Fosdinovo din Toscana, fiind botezat Salvatore. Tatăl viitorului compozitor era marinar și era pasionat de muzică, insuflându-i și fiului său acest talent. A urmat cursurile școlii de muzică, ajungând să fie baterist, la doar 5 ani, în trupa adunată chiar de tatăl său.

Din păcate, a ajuns să sufere de stres sever, lucru ce i-a influențat întreaga viață, totul ca urmare a unei tragedii, când sora lui a murit înecată cu mâncare. Ideea de a scrie cântece i-a venit în La Spezia, unde aproape tot timpul liber și-l petrecea înotând în mare și visând la ținuturi necunoscute, fiind, astfel, condus spre decizia de a-și exprima emoțiile și sentimentele prin muzică. Pasiunea pentru muzică s-a materializat și într-o colecție de discuri, pe care Toto Cutugno a început să o strângă încă din anii ‘50 , colecție ce azi numără peste 3.500 de exemplare.

Cariera istorică a lui Toto Cutugno

Lui Toto Cutugno i-au plăcut întotdeauna fetele cu muzicalitate și romantism. Prima dată s-a îndrăgostit la 14 ani, perioadă ce a coincis cu scrierea primei piese „La strada Dell’amore”, pe care a dedicat-o iubitei sale de atunci. Toto avea 19 ani când a început să concerteze. Spectacolele sale au fost impresionante pentru tânărul muzician, astfel că a decis să își conecteze viața cu muzica. Deși a avut succes în rolul de compozitor, și-a încercat norocul și ca interpret. Nu a avut norocul scontat alături de trupa pe care și-o formase, astfel că, timp îndelungat, nu a mai putut cânta la pian.

La sfârșitul anilor 70, compozitorul a început să-și recapete încrederea. A continuat să scrie cântece pentru muzicieni francezi și italieni. În 1980, Cutugno călătorește la San Remo și câștigă locul 1 cu piesa «Solo noi». După aceea, el continuă să participe în mod regulat la competiție, ocupând locurile de la primul până la al cincilea, cântând el însuși melodii sau dându-le altor interpreți. La nivel internațional talentul lui este tot mai apreciat. În 1980 a luat Marele Premiu al festivalului de la Tokyo.

În 1993, Toto Cutugno a fost invitat la Cerbul de Aur unde a avut un recital impresionant în care a strecurat melodia românească „Ciobănaș cu 300 de oi”, interpretare care i-a cucerit pe români.

Iubirea și boala lui Toto Cutugno

În 2007, Toto Cutugno a fost diagnosticat cu cancer, a suferit o intervenție chirurgicală majoră, după care a petrecut câțiva ani sub chimioterapie intensivă și reabilitare ulterioară. Boala s-a retras o perioadă, timp în care s-a concentrat pe refacerea vitalității. Din păcate, boala a recidivat, a devenit din ce în ce mai violentă, metastazele afectându-i serios corpul și așa slăbit. El a murit la vârsta de 80 de ani, după ce a stat pe un pat de spital mai multe luni.

În tinerețe, cântărețul a avut mare succes la femei, dar viața i-a hărăzit doar una singură. Toto Cutugno a fost căsătorit timp de 27 de ani cu Carla, femeia pe care a cunoscut-o la clubul „Dragon” din Lignano Sabbiadoro, care a găzduit unul dintre concertele lui. Cei doi și-au dorit să aibă cel puțin patru copii, dar nu au avut parte de aceștia.

Prima sarcină a lui Carla promitea gemeni, dar medicii au anunțat-o că exista un risc mare de moarte. După acel episod, nu a mai putut avea copii, chiar dacă pentru Toto familia însemna totul. A avut o relație pasageră cu o fostă cântăreață care i-a sucit mințile în timpul unui zbor. Din această aventură a rezultat Nico. Soția artistului a știut chiar de la el despre relația partenerului său, dar nu a vrut să îl lipsească de sentimentul de tată, știind cât își dorește un copil. Ani mai târziu, Nico a devenit parte din familia lor, mutându-se în casă alături de ei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
7 25 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *