Cine este Janni Alexandridis, câștigătorul Chefi la Cuțite sezon 12. „Sunt din Germania, tata e din Grecia, mama e din România”. Povestea impresionantă

Povestea de viață a lui Janni Alexandridis
Cine este Janni Alexandridis, câștigătorul Chefi la Cuțite sezon 12. „Sunt din Germania, tata e din Grecia, mama e din România. Povestea impresionantă

Miercuri seară, 18 octombrie, a fost desemnat câștigătorul Chefi la Cuțite sezonul 12. Janni Alexandridis, cuțitul de aur al lui Florin Dumitrescu, a reușit să plece acasă cu marele premiu de 30.000 de euro. După câștigarea show-ului culinar de la Antena 1, mulți s-au întrebat cine este Janni Alexandridis!

Cine este Janni Alexandridis, câștigătorul Chefi la Cuțite 2023

Janni Alexandridis a câștigat finala Chefi la Cuțite sezonul 12. Tânărul de 23 de ani a luptat în marea finală împotriva lui Valentin Timofte și a Ioanei Dehelean. Concurentul a făcut parte din echipa lui Florin Dumitrescu, iar la preselecții i-a oferit cuțitul de aur.

„Am câștigat cel mai mare show de bucătari din România. Pentru mine înseamnă tot. Asta e viața mea. Sunt așa emoționat că l-am văzut și pe chef și mi-a zis că o să fiu foarte mare”, a spus Janni cu ochii în lacrimi, după terminarea show-ului Chefi la Cuțite.

Janni Alexandridis a reușit să câștige trofeul emisiunii, dar și premiul în valoare de 30.000 de euro.

Cu ce se ocupa înainte

Încă de la preselecții, Janni Alexandridis a fost remarcat, iar Florin Dumitrescu a fost atât impresionat de preparatele făcute de acesta, încât i-a oferit cuțitul de aur.

Înainte de a ajunge în show-ul culinar de la Chefi la Cuțite, Janni Alexandridis a gătit bunătăți pentru numeroase celebrități din SUA, precum Selena Gomez sau Lewis Hamilton. El a lucrat în locații exclusive și și-a arătat talentul în bucătărie.

foto: facebook

Mama lui este de origine română

Citește și: Cine a câștigat Chefi la Cuțite 2023, sezonul 12. Surpriză uriașă, a plecat acasă cu marele premiu de 30.000 de euro

Pentru cei care nu știu, mama câștigătorului de la Chefi la Cuțite, sezonul 12, este din România, iar tatăl originar din Grecia. Femeia s-a născut la Oradea, dar l-a cunoscut pe soțul său în Germania, la un restaurant. Deși nu a locuit în țara natală a mamei sale, Janni Alexandridis a declarat că știe să gătească numeroase preparate tradiționale din România.

„Știu, dar nu așa bine ca și mâncarea japoneză și germană, dar știu. Sarmale pot să fac, mămăligă pot să fac. Tocănița nu este doar românească. Am învățat stilul românesc cu carne afumată”, a spus Janni Alexandridis, la Chefi la cuțite.

S-a născut în Germania, acolo unde s-au cunoscut părinții lui

De câte ori a avut ocazia, Janni a mers în vacanță la bunica sa, în Oradea. A învățat foarte bine limba română, pentru a comunica cu rudele și prietenii din România. Pasiunea lui pentru bucătărie s-a născut de la o vârstă fragedă, atunci când a început să lucreze la restaurantul tatălui său.

„Sunt din Germania, tata e din Grecia, mama e din România. Sunt născut în Germania, în Nürnberg, la o oră de Munchen, Bavaria. Tata e din Tesalonic și în fiecare vară mergeam în Grecia la bunica și vara următoare în Oradea la cealaltă bunică. 

Eu sunt născut în Germania. Mama a venit cu 7 ani înainte să mă nască în Germania. Mama a lucrat la tata în restaurant, e profesionistă în bucătărie. Știu (n.r. să gătesc românește), dar nu așa bun ca japonez și german și francez. Știu să gătesc sarmale, pot să fac mămăligă. Da, tocăniță, dar nu e numai românește, așa cu carne afumată am învățat”, a spus Janni Alexandridis la preselecții.

Citește și: Ce salarii aveau Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu la Antena 1, de fapt. Sumele colosale care le intrau în conturi

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
8 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *