Cine este Kamala Harris, prima femeie vicepreședinte din istoria SUA

Cine este Kamala Harris, prima femeie vicepreședinte din istoria SUA și un model de referință pentru toate femeile.
Cine este Kamala Harris, prima femeie vicepreședinte din istoria SUA

Cine este Kamala Harris, prima femeie vicepreședinte din istoria SUA, care a ajuns astăzi în România. Vicepreședintele SUA are o carieră de succes și este un model pentru toate femeile care își doresc reușească în plan profesional. Este fost procuror general al Californiei și senator al Statelor Unite ale Americii.

Kamala Devi Harris s-a născut în Oakland, California, pe 20 octombrie 1964. Mama sa este cercetător de cancer în India, iar tatăl, economist din Jamaica. Mama ei i-a ales numele Kamala ca aparteneță la rădăcinile ei indiene. Kamala înseamnă „lotus” și este un nume atribuit zeiței hindusă Lakshmi.

Cine este Kamala Harris

Cine este Kamala Harris, prima femeie vicepreședinte din istoria SUA

Visul cel mare al Kamalei Harris a fost să devină avocat. A studiat la liceul Westmount iar după absolvire s-a întors în SUA și a intrat la Universitatea Howard din Washington, D.C. Aici și-a obținut specializarea în științe politice și economie, iar ulterior s-a întors în statul ei natal, California. A urmat apoi cursurile Colegiului de Drept de la Universitatea din California, unde a obținut titlul de doctor în 1989.

Cele mai importante reușite profesionale

Kamala Harris a petrecut mai bine de douăzeci de ani în viața publică și a realizat o mulțime de reușite în plan profesional. Este prima femeie de culoare aleasă procuror districtual din istoria Californiei și prima femeie care a fost procuror general al Californiei. Kamala este prima indiană Senator american, iar acum, prima femeie de culoare și prima americană din Asia care a devenit vicepreședinte al SUA.

S-a remarcat prin tenacitate și curaj încă de când a profesat ca avocat. A înregistrat succese importante, iar unul dintre acestea a avut loc chiar la San Francisco, în anul 2010. Aceasta a susținut vocal o lege controversată care a transformat absentismul în contravenție. Astfel a fost de acord cu pedepsirea părinților care nu și-au trimis copiii la școală. Deși unii au considerat măsura prea dură, rata absenței a scăzut în cele din urmă.

În 2016, Harris a devenit primul american din Asia de Sud care a intrat în Senatul SUA. În Senat, Kamala Harris a susținut un sistem de asistență medicală cu plătitor unic. A introdus și o legislație prin care a oferit ajutor financiar celor care aveau probleme cu costurile de întreținere ale locuințelor.

Kamala Harris a anunțat că va candida la președinție în ianuarie 2019. Un moment important al campaniei a avut loc în timpul primei dezbateri democrate. Harris l-a confruntat pe Joseph Biden cu o problemă refritoare la opoziția lui față de transportul cu autobuzul între districte în anii 1970. Harris a câștigat detașat dezbaterea și acest fapt i-a crescut șansele la candidatură.  Cu toate acestea, creșterea în sondaje nu a fost de durată. Ulterior, Harris și-a închis campania în decembrie 2019 și l-a susținut pe Biden în martie 2020.

Pe 7 noiembrie 2020, Biden a fost ales președinte al S.U.A.. Kamala Harris a devenit apoi prima femeie și prima persoană de culoare care a ocupat funcția de vicepreședinte. Ea a depus jurământul pe 20 ianuarie 2021.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
8.8 74 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *