Cine este părintele Visarion Alexa și cum a ajuns unul dintre cei mai cunoscuți preoți din România. Decizia judecătorilor, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală

Preotului i se aduc acuzații grave
Cine este părintele Visarion Alexa și cum a ajuns unul dintre cei mai cunoscuți preoți din România. Decizia judecătorilor, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală

Cine este părintele Visarion Alexa. Este scandal de proporții în sânul Bisericii Ortodoxe Române. Visarion Alexa, unul dintre cei mai îndrăgiți preoți, este acuzat de o femeie că ar fi agresat-o sexual. Inițial el a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, dar plasat ulterior sub control judiciar.

Cine este părintele Visarion Alexa

Preotul Visarion Alexa slujește la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul bucureștean Militari, acolo unde este și paroh. El este unul dintre cei mai cunoscuți preoți, fiind adesea invitat la emisiuni televizate și având o prezență constantă în mediul online.

În vârstă de 46 de ani, preotul originar din Bacău a moderat mai multe emisiuni pentru portalul crești-ortodox Doxologia. În plus, părintele Visarion Alexa a avut apariții și pe Tik-Tok, unde utilizatorii platformei au distribuit pasaje scurte din emisiunile sale în care oferă sfaturi despre viață.

Sâmbătă după-amiaza, părintele a fost reținut de anchetatori, în urma unei plângeri depuse de o femeie în luna iulie. Presupusa victimă spune că preotul ar fi agresat-o sexual în aprilie 2022.

La câteva ore, magistrații de la Judecătoria Sectorului 6 au decis ca Visarion Alexa să fie plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Avocatul preotului: „Relația de duhovnic a fost dublată de o relație de prietenie”

Anterior, avocata sa a declarat că între clientul său și presupusa victimă exista o relație de prietenie și că incidentul nu s-ar fi petrecut în biserică. Femeia a depus plângere la poliție în ultima zi în care putea face acest lucru.

„A existat o relație de prietenie de aproximativ 2 ani, deci relația de duhovnic a fost dublată de o relație de prietenie. Partea vătămată recunoaște acest lucru. Dânsa comunica aproape nonstop, noaptea, ziua, cu părintele. Și în această, să zic așa, relație, pe fondul acelei prietenii și abordări personale, a intervenit și acest eveniment, incident, din aprilie 2022.”, a explicat apărătoarea preotului, citată de News.ro.

E a precizat că relația dintre preot și partea vătămată era una strict de prietenie și nu a existat o relație mai profundă.

„Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a mai declarat Mariana Mihai, avocata preotului.

Vasile Bănescu: „Veste este absolut șocantă”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a declarat că Arhiepiscopia Bucureștilor va deschide o anchetă în acest caz.

„Vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut șocantă. Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericești în cadrul „Consistoriului bisericesc”, a precizat acesta.

8.3 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.