Cine este și cum arată soția lui Mihai Șora. Există o diferență de peste cinci decenii între ei

Mihai Șora și Luiza Palanciuc s-au căsătorit în anul 2014
Cine este și cum arată soția lui Mihai Șora. Există o diferență de peste cinci decenii între ei

Mihai Șora are 105 ani și se bucură de tot ceea ce îl înconjoară. Celebrul filosof este foarte activă în mediul online, mai ales în ceea ce privește rețelele de socializare. Mulți se întreabă cine este și cum arată soția lui Mihai Șora? Între ei este o diferență mai mare de 50 de ani.

Cine este și cum arată soția lui Mihai Șora. Între ei este o diferență de 56 de ani

Mihai Șora și Luiza Palanciuc s-au căsătorit în anul 2014. Partenera de viață a filosofului are 47 de ani. Chiar dacă există o diferență de vârstă mare între cei doi, iubirea a trecut testul timpului. Mihai Șora are doar cuvinte frumoase de spus la adresa soției lui. Ea îi este alături de când prima lui soție, Mariana, a murit. Mihai Șora a fost căsătorit cu Mariana aproape 70 de ani. Alături de ea a avut trei copii. Mariana Șora a murit în anul 2011.

Luiza Palanciuc are 47 de ani este poetă, eseistă și traducătoare. De asemenea, îi place și filosofia politică, scrie click.ro. Alături de soțul ei, Mihai Șora, și Emil Stratan a fondat în anul 2010 revista “Academia de poezie”. Luiza Palanciuc a lucrat și ca cercetător în domeniul filosofiei politice la Paris.

Mihai Șora și Luiza Palanciuc
Mihai Șora și Luiza Palanciuc

Mihai Șora, romantic incurabil: “Există în fiecare viață atâta lumină cât capacitate dai iubirii”

Mihai Șora s-a dovedit a fi tot timpul o persoană romantică. Dovadă sunt cugetările pe care le-a făcut de-a lungul timpului despre tema iubirii.

„Iubirea, în formele ei cele mai diverse, este un lucru care trebuie să ne acompanieze viața de la început până la sfârșitul ei. Există în fiecare viață atâta lumină cât capacitate dai iubirii. Iubirea îmbrățișează din capul locului întreaga lume”, spunea Mihai Șora.

Mihai Șora și soția lui, Luiza, petrec tot timpul împreună. Ea este cea care îl filmează și în fotografiază pe filosof în momentele importante.

Mihai Șora, cunoscut filosof și eseist român

Mihai Șora s-a născut pe data de 7 noiembrie 1916 la Ianova, în județul Timiș. Din anul 2012 este membru de onoare al Academiei Române. A studia filosofia la Universitatea din București în perioada 1934 – 1938. Ulterior a studiat și la Paris, ca bursier al Guvernului Franței. A fost cercetător stagiar la Centre National de la Recherche Scientifique, Paris, între 1945 și 1948, și a revenit în țară în toamna anului 1948. Apoi a lucrat în România ca referent de specialitate la Ministerul de Externe ulterior a fondat Biblioteca Pentru Toți.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9.6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *